"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Nívós minősítést kapott a soproni erdészeti erdei iskola

Nívós minősítést kapott a soproni erdészeti erdei iskola

Nívós elismerésben részesült a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. Muck Endre Erdészeti Erdei Iskolája. Az Országos Erdészeti Egyesület minősítését azok az intézmények kapják meg, amelyek infrastrukturális hátterükkel, programjaikkal színvonalasan és változatosan mutatják be a gyermekeknek a hazai természet kincseit.

Dr. Takács Viktor, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. Muck Endre Erdészeti Erdei Iskolájának vezetője gyakran viszi tanulmányi túrákra a gyermekeket a Soproni Parkerdő különböző érdekesebb pontjaira. Többek között számos ilyen program szervezése miatt érdemelte ki az intézmény a minősített Erdészeti Erdei Iskola tanúsítványt.

- A minősítést az Országos Erdészeti Egyesület nevében Zambó Péter földügyekért felelős államtitkár adta át Budapesten, szeptember 20-án – tudtuk meg dr. Takács Viktortól. - A minősítés azt jelenti, hogy erdei iskolánk megfelel az országos egyesület által támasztott minőségi és mennyiségi követelményeknek. Vagyis, rendelkezésre áll a megfelelő infrastrukturális és személyzeti hátterünk, amelyek segítségével változatos és színvonalas oktatást tudunk lebonyolítani - fejtette ki.

Magyarország területének mintegy 1/4-ét erdőségek borítják. A 22 hazai erdőgazdaság által üzemeltetett 40 erdészeti erdei iskola feladata, hogy szórakoztató programokkal mutassák be a gyermekeknek az ezekben rejlő egyedülálló állat- és növényvilágot, illetve azt, hogy miképpen tudnak vigyázni ezekre az értékekre.

Az erdészeti erdei iskola mintegy kiegészítése a hagyományos oktatásnak – emelte ki dr. Takács Viktor. - Amikor a gyermekek kijönnek a városi környezetből, pár lépés után kitárul számukra a természet kincseskamrája, és már másnap visszavágynak. Szinte követelik a tanító- vagy óvónénitől, hogy jöjjenek újra az erdőbe, hiszen az itt megszerzett ismeretek hatalmas újdonságerővel hatnak a számukra – osztotta meg velünk.

Dr. Takács Viktor vallja: rengeteg szakmai munka rejlik abban, hogy a minősítéshez méltó legyen egy erdészeti erdei iskola – ez a küldetés azonban nemes, így a jövőben továbbra is változatos és színvonalas programokkal várják a gyermekeket. A minősítés hatálya 2022-ig terjed.

 

Forrás: SopronMédia

Fotók: SopronMédia

Hírszerkesztő: Nagy László