"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Hamarosan a NYÍRERDŐ Zrt.-hez kerülhet a népszerű debreceni erdei iskola

Hamarosan a NYÍRERDŐ Zrt.-hez kerülhet a népszerű debreceni erdei iskola

Régóta népszerű célpont a debreceni és a környékbeli iskolások körében a Hármashegyi Erdei Iskola. Az 1920-as években épült, s most a debreceni önkormányzat tulajdona. Jelenleg a Debreceni Ifjúsági Szolgáltató Nonprofit Kft. hasznosításában van.

Az iskolások a Nagyerdei Erdészeti Erdei Iskolában is megismerkedhetnek például éppen a Nagyerdő élővilágával, ezt az intézményt a térség állami tulajdonú erdészeti társasága, a Nyírerdő Zrt. tartja fenn. A tervek szerint hamarosan a hármashegyi iskolát is ők üzemeltetik. A cég vezérigazgató helyettese szerint ez illeszkedik a cég filozófiájába, hiszen eddig is nagyon sokat tettek a térségben a környezettudatos nevelésért.

- Úgy gondolom, hogy ennek a kihívásnak is meg fogunk felelni, hiszen szakszemélyzetünk, eddigi erdőpedagógiai tapasztalataink erre mindenféleképpen alapot adnak. Azt szeretnénk, ha ez az iskola országosan is jegyzett lenne, hiszen hangulatában nagyon jó adottságokkal rendelkezik – nyilatkozta Juhász Lajos.

Az alföldi erdőgazdálkodással és a Nyírség természeti értékeivel szeretnék megismertetni az oda ellátogatókat. Az erdőgazdaságnál abban bíznak, hogy az átadás zökkenőmentes lesz, s a közönség nem fogja megérezni az üzemeltetőváltást. Az elképzelések szerint szeptembertől, határozatlan időre adná a Nyírerdő Zrt. ingyenes hasznosításába az erdei iskolát az önkormányzat. A végső döntést a csütörtöki közgyűlés hozza meg az ügyben.

Forrás: dehir.hu

Fotók: dehir.hu

Hírszerkesztő: Nagy László