"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

19. alkalommal rendezik meg idén a NYÍRERDŐ-futást

19. alkalommal rendezik meg idén a NYÍRERDŐ-futást

19. alkalommal rendezi meg a NYÍRERDŐ-futást a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. 2016. április 16-án, szombaton a megszokott helyre, a Debreceni Nagyerdőbe várjuk a sportolni vágyókat. Az egyik legnagyobb múlttal rendelkező, ingyenes erdei futóverseny célja a kezdetektől változatlan: felhívni a figyelmet az egészséges életmódra, az erdei sportlehetőségekre, a környezet-tudatos magatartásra, valamint az erdők védelmére.

A résztvevők idén öt kategóriában mérhetik össze tudásukat. Az általános iskolák alsó tagozatosai 1500, a felső tagozatosok 2000, a középiskolások 2500 méteres távra nevezhetnek. Megrendezzük a hagyományos NYÍRERDŐ Futást, ahol 2016 métert kell megtenni, a négytagú céges váltóknak pedig összesen 10000 métert kell lefutniuk.

A kategóriák első három helyezettje érmet kap. A célba érkezők ajándékban részesülnek, és ismét lesz tombolasorsolás is. A versenyközpont, a rajt, a cél és az eredményhirdetés a Debreceni Köztemető előtt (Debrecen, Benczúr Gyula utca, a 3-as trolibusz végállomásánál) lesz. A verseny 10.00 órakor kezdődik, nevezni a helyszínen 9.00 órától lehet.

Forrás: NYÍRERDŐ Zrt.

Fotók: NYÍRERDŐ Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László