"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Április utolsó szombatján lesz a debreceni NYÍRERDŐ-futás

Április utolsó szombatján lesz a debreceni NYÍRERDŐ-futás

17. alkalommal rendezi meg a NYÍRERDŐ-futást a Hajdú-Bihar Megyei Atlétikai Szövetség, a Bihari Atléta Bírók Sportegyesülete és a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. 2014. április 26-án, szombaton a megszokott helyre, a Debreceni Nagyerdőbe várjuk a sportolni vágyókat. Az egyik legnagyobb múlttal rendelkező erdei futóverseny célja a kezdetektől változatlan: felhívni a figyelmet az egészséges életmódra, az erdei sportlehetőségekre, a környezet-tudatos magatartásra, valamint az erdők védelmére. 

A futás szerelemesei tucatnyi kategóriában, különböző távokon mérhetik össze tudásukat. Ismét lebonyolítják a Hajdú-Bihar Megyei Mezei Bajnokságot, sor kerül a 10000 méteres Aradi János emlékversenyre, a céges váltók 4x2500 méteres megmérettetésére, valamint a 2500 méteres NYÍRERDŐ-futásra. A gyerekek serdülő-, ifjúsági- és junior kategóriában 1500, 2500 és 5000 méteres távra nevezhetnek. A nők és szenior korúak 5000 méteres versenyen vehetnek részt.

A NYÍRERDŐ-futáson bárki elindulhat, a célba érkezők ajándékban részesülnek, és ismét lesz tombolasorsolás is. Kategóriánként az első három helyezett érmet és oklevelet kap. A versenyközpont, a rajt, a cél és az eredményhirdetés a debreceni Köztemető előtt (Debrecen, Benczúr Gyula utca, a 3-as trolibusz végállomásánál) lesz. A verseny 10.00 órakor kezdődik, nevezni a helyszínen 9.00 órától lehet.

Forrás: NYÍRERDŐ Zrt.

Fotók: NYÍRERDŐ Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László