"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Az új helyszínen is százak voltak a NYÍRERDŐ-futáson

Az új helyszínen is százak voltak a NYÍRERDŐ-futáson

A helyszín változott, de a lelkesedés szerencsére nem – a hűvös idő ellenére több százan vettek részt szombaton a debreceni NYÍRERDŐ-futáson. Érkeztek futók egyebek mellett Hajdúböszörményből, Hajdúsámsonból, Nyíradonyból, Hajdúhadházról, Nyíregyházáról, Bodaszőlőről és Püspökladányból. Sőt néhány nagyváradi nevező nemzetközivé tette a rendezvényt.

A résztvevőket a NYÍRERDŐ Zrt. vezérigazgatója köszöntötte. Ez az ország egyik legnagyobb múlttal rendelkező erdei futóversenye, 18. alkalommal rendeztük meg a Hajdú-Bihar Megyei Atlétikai Szövetséggel és a Bihari Atléta Bírók Sportegyesületével együtt. Úgy gondoljuk, hogy még egy ilyen „bejáratott” versenynek is szüksége van időről-időre a megújulásra. Ezért dr. Papp Lászlóval, Debrecen polgármesterével egyeztetve úgy döntöttünk, hogy a futóverseny az idei évtől a Nagyerdei Stadionnál lesz. A helyszín változott, de a cél változatlan: felhívni a figyelmet az egészséges életmódra, az erdei sportlehetőségekre, a környezet-tudatos magatartásra, valamint az erdők védelmére – fogalmazott Szalacsi Árpád, vezérigazgató.

A versenyzők korosztálytól függően 2500, 5000 és 10000 méteres távokon mérhették össze gyorsaságukat. A legtöbben a hagyományos NYÍRERDŐ-futáson álltak rajthoz, de ismét rendeztek céges váltóversenyeket is. A futók között minden korosztály képviseltette magát. Ismét ott volt az indulók között a korelnök, a 83 éves Novák Ferenc, aki valamennyi erdei futóversenyen részt vett az elmúlt csaknem két évtizedben.

A rendezvényen adták át a Nagyerdei Erdészeti Erdei Iskola a Víz Világnapja alkalmából meghirdetett rajzpályázatának díjait is. A tombolán pedig sportszerek, játékok és más ajándéktárgyak találtak gazdára.

 

Forrás: NYÍRERDŐ Zrt.

Fotók: NYÍRERDŐ Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László