"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Megállapodást írt alá a Vándorgyűlésen az OEE és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Megállapodást írt alá a Vándorgyűlésen az OEE és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a kamarai választásokon szövetségre lépett szervezetekkel stratégiai együttműködési megállapodásokat köt. Az Országos Erdészeti Egyesülettel július 12-én pénteken Tatán, az erdészek 144. Vándorgyűlésén írták alá a megállapodás dokumentumait.

Győrffy Balázs a NAK elnöke elmondta: a megállapodást aláíró szervezetek támogatják a nemzeti érdekérvényesítés új kereteinek kialakítását, Magyarország agrár- és élelmiszer termelési potenciáljának nemzeti érdekekhez igazodó kihasználását, valamint a közterheket megfizető vállalkozások érdekeinek képviseletét. Az együttműködő szervezetek vállalják, hogy szakmai véleménnyel, információval és adatokkal támogatják a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakmai munkáját, előzetes egyeztetés alapján részt vesznek a szakmai anyagok elkészítésében, valamint részt vesznek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által tervezett önkéntes adatgyűjtésekben, amelyek a szakmai álláspontok kialakításához szükségesek.

Győrffy Balázs hozzátette, hogy a kamara további kapcsolódási pontokat keres, tárgyalnak például az adóhatósággal, egyetemekkel és szakmai szervezetekkel, a szeptemberi mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállításon pedig további együttműködési megállapodásokat írnak alá.

Forrás: MTI, hirado.hu

Fotók: Nagy László/OEE

Hírszerkesztő: Nagy László