"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Vadászatra jogosultak vadgazdálkodási tevékenységének fejlesztését támogató OMVK pályázat

Vadászatra jogosultak vadgazdálkodási tevékenységének fejlesztését támogató OMVK pályázat

Az Országos Magyar Vadászkamara elnöksége szeptember 28-ai ülésén elfogadta a vadászatra jogosultak vadgazdálkodási tevékenységének fejlesztését támogató Országos Vadgazdálkodási Alap működési szabályait és a 2017. évi pályázati felhívást. A vadgazdálkodók az idei évben november 30-áig adhatják be pályázataikat.

Az alap működési rendszerét, szabályait a kamara országos Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottsága dolgozta ki, a megyei Bizottságokkal és külső pályázati szakértővel is egyeztetve. Az elnökségi ülésen elfogadottak értelmében a pályázati anyagokat az OMVK megyei Területi Szervezeteihez kell benyújtani, ahol a vadgazdálkodási bizottságok értékelik azokat, majd a megyei vezetőség által támogatott pályázatok az országos központba kerülnek. Az országos vadgazdálkodási bizottság véleményezi és rangsorolja az anyagokat, majd az országos Elnökség dönt a támogatásról. A támogatás előfinanszírozott és vissza nem térítendő.

A 2017-ben benyújtott pályázatok elbírálása 2018. január 31-éig történik meg, a pénzösszegeket 2018. március 31-éig folyósítja a kamara. A következő vadászati évben az alapból támogatott főbb célok: élőhely-fejlesztés, a vadászterület vízellátásának javítása, ragadozógyérítés és az apróvadállomány fejlesztése. A pályázatok elbírálása során előnyt jelent az előírt minimális 30%-ot meghaladó önerő vállalása, a konzorciumi formában benyújtott pályázat, valamint a komplex, több célterületet érintő fejlesztés vállalása. A nyertes, de az adott évben forráshiány miatt elutasított pályázatok - amennyiben a pályázó pályázatát továbbrra is fenntartja - a következő évben automatikusan támogatást nyernek.

Az alap létrehozását az OMVK többletforrásai tették lehetővé. Ezek révén az érdekképviselet a vadgazdálkodók számára évente összesen több mint 600 millió forintos támogatást biztosít.

Részletes információ az Országos Vadgazdálkodási Alapról
és a kapcsolódó dokumentumok

Forrás: OMVK Közlemény

Fotók: OMVK

Hírszerkesztő: Nagy László