"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Országos Lövészverseny Hidegkúton -videóval!

Országos Lövészverseny Hidegkúton -videóval!

2009, 2013 és 2015 után negyedik alkalommal rendezte a Szombathelyi Erdészeti Zrt. az Országos Lövészversenyt július 21-én. Bugán József vezérigazgató nyitotta meg a rendezvényt, majd Pukánszki Zoltán vadgazdálkodási osztályvezető ismertette a verseny- és balesetvédelmi szabályokat.

A versenyre 14 erdőgazdaság 4-4 fős csapata és 73 egyéni induló nevezett, akik három sörétes (korongvadászat, toronykorong, trap) és kettő kisgolyós (futóvad- és bukó cél) versenyszámban mérték össze tudásukat. A korongvadászatnál illetve a trap pályán 25 korongra, míg a toronykakasnál 20 korongra lőttek a versenyzők.

A futóvad lövészet során 10 lövést kellett leadni „lassú" és „gyors"célra, ahol a vaddisznó alakú lőlap a 10 m széles nyiladékon 5 illetve 2,5 mp alatt „futott" át. Álló cél esetében róka alakot ábrázoló táblára 10 lövést lehetett leadni 1-es lőbotról 50 m-re.  Az egyes versenyszámoknál 100-100, összesen 500 pontot lehetett elérni.

A rendezvény zökkenő mentesen jó hangulatban lezajlott, technikai hiba nélkül, a résztvevőket déltől ebéd várta a hidegkúti konferencia teremben.

Társaságunkat 2 csapat is képviselte:
1. Csapat tagjai: Borsos Zoltán, Paukovits Tibor, Doncsecz Károly, Horvát Ákos
2. Csapat tagjai: Tima István, Bakó Csaba, Piri Norbert, Schendl Krisztián

A verseny végeredménye:

Csapat:
I. NEFAG Zrt. 1630 pont
II. Északerdő Zrt. 1568 pont
III. Gemenc Zrt. 1532 pont

Egyéni:
I. Pap Norbert, NEFAG Zrt. 462 pont
II. Szabó Tamás, SEFAG Zrt. 442 pont
III. Rimaszécsi László, Északerdő Zrt.. 421 pont (golyós eredmény: 174 p.)
IV. Matisz Norbert, Északerdő Zrt. 421 pont (golyós eredmény: 158 p.)
V. Csernus Zsolt, NEFAG Zrt. 416 pont
VI. Kertész László, Északerdő Zrt. 415 pont

Társaságunk 1. csapata a VII. helyen, míg a 2. csapata a XVI. helyen végzett, megelőzve a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. gárdáját. Egyéniben Doncsecz Károly (16. hely. 393 pont) érte el a legjobb helyezést.

A díjakat Bakó Csaba vezérigazgató-helyettes, erdőgazdálkodási igazgató és Pukánszki Zoltán vadgazdálkodási osztályvezető adták át. Köszönet illeti a verseny rendezőit, a Sárvári Erdészeti Igazgatóság és a vadgazdálkodási osztály munkatársait a pályák előkészítéséért, a magas színvonalú előkészítésért, szervezésért. A verseny végén a résztvevők nevében Dobos József, a NEFAG Zrt. versenyzője köszönte meg a szervezők odaadó munkáját.

Forrás: Szombathelyi Erdészeti Zrt.

Szerző: Pukánszki Zoltán

Fotók: Szalai Csaba

Hírszerkesztő: Nagy László