"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Palánki Gábor kapta a "Gyulaj Zrt-ért" gyűrűt

Palánki Gábor kapta a "Gyulaj Zrt-ért" gyűrűt

2017. december 21.-én a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. megtartotta az évzáró ünnepségét, amelyen átadásra került a „Gyulaj Zrt-ért” aranygyűrű. Ezt a kitüntetést olyan kollégák kaphatják meg, akik emberi és szakmai téren is megbízható stabilitást jelentenek a Zrt. életében, és munkájukban kiemelkedőt alkotnak.

Idei évben Palánki Gábor okl. erdőmérnök a Tamási Erdészet erdészetvezetője kapta az erdő-, és vadgazdálkodásban elért kiemelkedő eredményekért, a két ágazat komplex fejlesztéséért tett fáradozásaiért. Az előző szolgálati helyei is az állami erdészeti részvénytársaságoknál voltak, a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. kötelékében 2005. óta végzi erdészetvezetőként a munkáját.

Gőbölös Péter vezérigazgató az évértékelő beszédét követően a díjazott méltatásában elmondta, hogy Palánki Gábor kiemelkedő munkát végez a koncepcionális élőhelyfejlesztési munkák terén, az újragondolt és megreformált vadföldgazdálkodás végrehajtása során, a vadállomány fenntartása és fejlődése érdekében pragmatikusan kidolgozott állomány-, létszám- és korosztály-szabályozás megvalósítása során, az erdőművelési anomáliák és a biotikus természeti károk felszámolása esetében, mindezt egy szigorú pénzügyi tervezés mellett. Az erdészetvezető munkássága is hozzájárult ahhoz, hogy 2017-ben a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. elnyerje a CIC Edmond Blanc Díját.

Palánki Gábor a köszönete mellett elmondta, hogy mindezekhez szükség van az erdészeti kollégák kiváló, áldozatos és összetartó szakmai munkájára, amit a díj átvétele alkalmából is megköszönt.

Forrás: Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.

Fotók: Antli István

Hírszerkesztő: Nagy László