"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Megjelent az aktív turisztikai hálózatok fejlesztésére kiírt pályázat

Megjelent az aktív turisztikai hálózatok fejlesztésére kiírt pályázat

Megjelent az „Aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztése” című (VEKOP-4.1.1-15 kódszámú) felhívás a Széchenyi 2020 keretében budapesti és pest megyei megvalósítású projeketekhez.  A felhívásban nevesített szervezetek, valamint a konzurciumi pályázók 100%-os támogatási intenzitás mellett akár 2 milliárd forintos támogatásban is részesülhetnek.

A Felhívás célja, hogy a természetjárás tág értelmezésével, a természetben megvalósuló, környezetbarát szabadidős tevékenységek integrált kapcsolatrendszerét hozza létre.

A Felhívás négy járásmód fejlesztését öleli fel (gyalogos, kerékpáros, lovas, kenus), hozzájárulva Magyarországon az országos hálózatok kiépítésével az aktív és ökoturizmus kínálatának bővítéséhez. A megvalósuló fejlesztések minden korosztály számára megteremtik Magyarország megismerésének, biztonságos bejárhatóságának lehetőségét. A tematikus utak, hálózatok fejlesztésének alappillére, hogy a teljes nyomvonal fejlesztése egységesen, rendszerszerűen valósuljon meg, és ezáltal járuljon hozzá a turisztikai szezon meghosszabbításához, a vendégszám növekedéséhez. A rendszer minden elemét – vonatkozzon ez a nyomvonal jelzésére, a szolgáltatásokra, kulturális kínálatra – egységes sűrűséggel és egységes arculattal javasolt fejleszteni annak érdekében, hogy a tematikus út piacképes termékké tudjon válni. A hálózatok kialakulásának alapvető feltétele az egységes tematika és az ezt kiegészítő, a bejárhatósághoz igazodó, azonos típusú és minőségi színvonalú szolgáltatáskínálat.

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 3,2 milliárd forint. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege projektenként, egy támogatási kérelem keretében: minimum 200 000 000 Ft, maximum 2 000 000 000 Ft, a támogatás maximális mértéke pedig az összes elszámolható költség maximum 100%-a.

A felhívás keretében a felhívásban nevesített szervezetek nyújthatnak be (önállóan vagy konzorcium vezetőként) támogatási kérelmet: Magyar Természetjáró Szövetség, Magyar Kajak-Kenu Szövetség, Magyar Lovas Turisztikai Közhasznú Szövetség, NIF Zrt., Kerékpáros Magyarország Szövetség. Kizárólag konzorciumi tagként a következő szervezetek nyújthatnak be támogatási kérelmet: helyi önkormányzat, egyéb szövetségek, egyesület, egyházi jogi személy, nonprofit korlátolt felelősségű társaság, nonprofit részvénytársaság, központi költségvetési szerv, illetve olyan gazdasági társaságok, amelyekben többségi tulajdonrésszel rendelkezik a költségvetési szerv; 100%-ban állami tulajdonú gazdasági társaságok (pl. állami erdészeti zártkörűen működő részvénytársaságok).

A támogatási kérelmek benyújtása 2016. május 11-től 2016. december 30-ig folyamatosan lehetséges.

Bővebben itt

Forrás: palyazatihirek.eu

Fotók: www.palyazat.gov.hu

Hírszerkesztő: Nagy László