"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Patkányoson versengtek a kisalföldi erdészek

Patkányoson versengtek a kisalföldi erdészek

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. április 10-én a Győri Erdészet Patkányosi vadászházában és környékén rendezte meg a már hagyományosnak számító az „Év Erdésze” verseny helyi fordulóját, melyen a társaság négy erdészetének összesen 39 erdésze mérte össze szakmai tudását.

Az erdészek hat versenyszámban mutatták meg felkészültségüket. A feladatokat a Győri Erdészet mérnökei állították össze és végezték a teljesítmények bírálatát. A teszt írás során elméleti tudásukról adtak számot a szakemberek. A gyakorlati feladatok rügy-, fametszet- és termés felismerés, gyérítés jelölése, célbalövés, fatömegbecslés, trófeabírálat voltak.

A  szakmai verseny első helyezettje Altrichter Sándor a Győri Erdészet kerületvezető erdésze lett. A második helyen Csiszár István, a harmadikon Tóth Kálmán Zsolt végzett. Utóbbiak mindketten kerületvezető erdészek a Kapuvári Erdészetben.

Az első helyezett Altrichter Sándor az idei évben Kaszópusztán megrendezésre kerülő országos „Az év erdésze 2017” versenyen képviselheti a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt.-t.  

Orbán Tibor  vezérigazgató a háziversenyen legjobb teljesítményt elérők munkáját emlékplakettel, tárgyjutalommal és ajándékutalvánnyal köszönte meg.

A versenyszámok teljesítése során az erdészek bizonyították magas szintű szakmai felkészültségüket, melynek köszönhetően munkájuk során képesek a mindennapi gyakorlati feladataikban az erdők minden igényt kielégítő kezelésére.

Forrás: KAEG Zrt.

Fotók: KAEG Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László