"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

400 közmunkás dolgozik a Pilisi Parkerdő Zrt. téli közfoglalkoztatási programjában

400 közmunkás dolgozik a Pilisi Parkerdő Zrt. téli közfoglalkoztatási programjában

A Pilisi Parkerdő Zrt. a téli közfoglalkoztatási program keretében idén is csaknem 400 közmunkást von be a parkerdő fenntartási, takarítási és erdőápolási feladatainak elvégzésébe. Az ő munkájukat is dicséri, hogy megszépült a Glück Frigyes sétány másfél kilométeres szakasza.

A Hármashatár-hegyen, Budapest egyik legkedveltebb és leglátogatottabb turistaútvonalán a közfoglalkoztatási program keretében újult meg a Glück Frigyes sétány Határ-nyereg és Látó-hegy (Gugger-hegy) közti mintegy 1,5 km hosszú szakasza. Ez az évszázados sétaút a Kecske sziklák alatt halad el, az út mellett található a jól ismert Oroszlán-szikla. A parkerdő munkatársai és a közfoglalkoztatottak a sétaút hegy felőli oldalán a kézzel rakott terméskő támfalat a hiányos részeken pótolták, a romos, elhanyagolt szakaszokon pedig kijavították.

A Pilisi Parkerdő Zrt. idei téli közfoglalkoztatási programja 2013. november 1. és 2014. április 30. között valósul meg 375 közmunkás részvételével, akik közül 80-an erdészeti alapismeretek oktatásban, 20-an pedig OKJ-s motorfűrész kezelői képzésben részesülnek.  A közfoglalkoztatási program idei szakmai tervében 170 kilométer sétaút, turistaút, tanösvény és erdészeti út karbantartása, 150 hektár fiatal erdő ápolása, 30 kilométernyi erdőfelújítást védő kerítés rendbe tétele, 250 köbméter illegálisan lerakott szemét összegyűjtése, továbbá 16 ezer munkaórában pihenő- és letelepedő helyek felújítása, arborétumok fenntartása is szerepel.

A Pilis Parkerdő Zrt. rövidtávú tervei között szerepel még az Árpád-kilátótól a Görgényi út irányába vezető déli-nyugati irányú turista utak fél évszázaddal ezelőtt épített támfalainak felújítása is.

Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.

Fotók: Pilisi Parkerdő Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László