"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Rangos nemzetközi épitészeti díjat kapott a Galya-tetői kilátó

Rangos nemzetközi épitészeti díjat kapott a Galya-tetői kilátó

A Péter-hegyesén álló kilátó megnyerte az egyik legjelentősebb amerikai online építészeti magazin, az Architizer A+ Awards közönségdíját a Renováció kategóriában.

A nyerteseket április 12-én jelentették be az Architizer A+ Awards honlapján. A nemzetközi építészeti világ rangos versenyének győzteseiről a neves szakemberekből álló zsűri mellett a közönség is dönthetett: idén több mint 400 ezer szavazat érkezett a világ minden tájáról. Az internetes szavazatok alapján a Galya-kilátó végül fölényes győzelmet aratott Renováció kategóriában, pedig volt a szavazásnak olyan állása is, amikor fej fej mellett haladt egy kínai teaházzal. A tekintélyes díjat az amerikai online építészeti magazin három évvel ezelőtt alapította a Wall Street Journallal és a Webbysszel karöltve.

A tavalyi Média Építészeti Díja versenyen két díjat is bezsebelő Galya-kilátó a közelmúltban a nemzetközi médiában is hódított. Egyszerre több nívós külföldi szakmai online oldal is felfigyelt rá. Elismerően szólt róla a Daily Mail, az egyik legnagyobb kínai dizájnoldal, de a törökök, az irániak és a lengyelek is méltatták. A kilátót és a mellette épült Galyatető Turistacentrumot tavaly szeptemberben adták át a természetjáróknak.

A kilátó az Egererdő Zrt. és a Magyar Természetjáró Szövetség konzorciumi összefogásával újult meg, tavaly szeptemberben adták át a nagyközönségnek.

Forrás: Turista Magazin

Fotók: Turista Magazin

Hírszerkesztő: Nagy László