"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Rönköt tolnak Székesfehérvárra a soproni egyetemisták

Rönköt tolnak Székesfehérvárra a soproni egyetemisták

A Nyugat-magyarországi Egyetem soproni hallgatói idén szeptemberben rendezik meg a „RÖNKTOLÁS 2014” nevű rendezvényt, melynek keretein belül egy faragott tölgyfa rönköt tolnak Székesfehérvárra.

Először, 1989-ben a bányász-erdész barátság kifejezésére a bányászok egy csillét toltak Miskolcról Sopronba. Ez a hagyomány napjainkra tovább öröklődött a Selmeci Hagyományokat őrző egyetemek között. Került azóta csille Miskolcról Dunaújvárosba, Sopronból rönköt toltak Miskolcra és Dunaújvárosba, valamint 2006-ban Sopronból és Miskolcról együtt utazott egy csille és egy rönk Selmecbányára.

Mivel 2014-ben a Geoinformatikai Kar kivált a Nyugat-magyarországi Egyetem kötelékéből, és az Óbudai Egyetemhez csatlakozott, ezzel az eseménnyel szeretnénk számukra tanúbizonyságot tenni összetartozásunkról és barátságunk erejéről.

A program 2014. szeptember 14-től 20-ig fog tartani. 14-én vasárnap 10 órakor ünnepélyes keretek között indultunk rönktoló egyetemista társaimmal a soproni Alma Mater fő épülete elől, majd hét nap kemény és megerőltető túra után érkezünk meg Székesfehérvár városába, ahol az egyetem területén a rönköt örök helyére állítjuk.

A túrázók a közel 200 kilométeres útvonaluk során a következő településeket érintik: Sopron - Fertőszentmiklós – Vág - Pápa - Bakonybél – Dudar - Bodajk - Székesfehérvár.

Az esetleges kellemetlenségekért, valamint a forgalom ideiglenes akadályoztatásáért megértésüket és elnézésüket kérjük. Hallgatótársainkkal a buzdító szavakat, szurkolókat, és érdeklődőket pedig szeretettel várjuk!

Szerző: Domokos Gábor

Fotók: Rönktolás2014/Facebook

Hírszerkesztő: Nagy László