"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Ropolyban küzdöttek a régió legjobb favágói

Ropolyban küzdöttek a régió legjobb favágói

A SEFAG Zrt. szervezte versenyt Ropolypusztán Barkóczi István, a SEFAG Zrt. vezérigazgatója és Bakon Gábor, a STIHL Kft. ügyvezetője nyitotta meg. A gyakorlati fakitermelők gyors és szakszerű munkája mellett kiemelt fontosságú a munkavédelmi szabályok maradéktalan betartása is, hiszen ahogy mondják:ezeket, a szabályokat vérrel írták. A verseny során a munkabiztonság elleni legkisebb vétség is súlyos hibapontokat eredményezett.

Húsz csapat nyolcvan versenyzője állt rajthoz, hogy az erőpróbán megszerezze a végső győzelemhez szükséges kvalifikációt. Idén rekordnak számító a versenyen indult csapatok száma. Négy megye (Baranya, Tolna, Somogy és Zala) állami erdészeti vállalatainak vállalkozóiból, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság barcsi, nagyatádi, marcali, siófoki és kaposvári helyi tűzoltó parancsnokságának lánglovagjaiból és a Dráva Völgye Középiskola, valamint a Széchenyi Zsigmond Szakközépiskola diákjaiból verbuválódott csapatok embert próbáló hőségben küzdötték le a szerelés és az összetett gyakorlati versenyszám feladatait. A tét, hogy a Kaposvári Egyetemi Napokkal egy időben és helyszínen rendezett országos döntőbe jussanak – erre az első hat csapatnak van lehetősége – de természetesen értékes ajándékok is kerülnek a STIHL Kft. jóvoltából az érmek és az oklevelek mellé.

Az erőpróba eredményét az Erdészeti Biztonsági Szabályzat, azaz a biztonságos munkavégzés, és a gyors, de pontos munka, azaz az idő döntötte el. Legeredményesebben a Mecsekerdő Zrt. csapata teljesített, őket a SEFAG Zrt. Zselici Erdészetének csapata, a Gyulaj Zrt. csapata, a SEFAG Zrt. Nagybajomi Erdészetének csapata, a SEFAG Zrt. Kaposvári Erdészetének csapata és a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Barcsi Tűzoltó-parancsnokságának csapata követte. Ők fogják képvselni a Dél-dunántúli régiót a Kaposváron megrendezésre kerülő országos döntőben, 2014. szeptember 27-én.

Forrás: SEFAG Zrt.

Szerző: Detrich Miklós

Fotók: Detrich Miklós, Ihárosi Péter

Hírszerkesztő: Nagy László