"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Több elsős diákot vehet fel jövőre a soproni Roth-iskola

Több elsős diákot vehet fel jövőre a soproni Roth-iskola

A Roth Gyula Erdészeti, Faipari Szakközépiskola egyike annak az országos szinten hatvannégy agrárképzési intézménynek, amelynek fenntartását szeptember elsejétől a Földművelésügyi Minisztérium vette át.

Román István, a minisztérium agrárképzésért felelős helyettes államtitkára a közel múltban a szakközépiskolába látogatott, ahol kifejtette: az agrárszakképzés erősítése egyet jelent a duális, azaz a gyakorlatközpontú képzés kiszélesítésével. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ebben is partnere a minisztériumnak. Román István a jövő változásaival kapcsolatosan kijelentette, technikusi szinten szétválasztanák az erdőgazdálkodási és a vadgazdálkodási szakirányt.

A soproni szakközépiskola leendő elsős környezetvédelmi technikusainak számát a mostani tizennyolcról negyvenre emelnék. A korábbi fenntartó, az egyetem gondos működtetője volt a gyakorló-szakközépiskolának. A minisztérium céljai között ugyanakkor szerepel az is, hogy további fejlesztési forrásokat biztosítson az agrárágazati középiskoláknak.

Hoczek László, a Roth-szakközépiskola igazgatója kiemelte, intézményük szinte az egész Dunántúlról fogad diákokat. Jelenleg ötszáztizenhatan tanulnak náluk. Jövőre az eddigi száz-százöt elsős diák helyett százhúszat is fogadhatnak.

Forrás: kisalfold.hu

Fotók: kisalfold.hu/Magasi

Hírszerkesztő: Nagy László