"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Bemutatót tartott a Magyar Fakitermelő Válogatott a Scarpa-nál

Bemutatót tartott a Magyar Fakitermelő Válogatott a Scarpa-nál

Az elmúlt évi sikeres svájci fakitermelő világbajnokság óta megnőtt az érdeklődés a laikus közönség részéről is a motorfűrészes munkák, a fakitermelés iránt. Az elmúlt hétvégén a Sárvár melletti Rábapatyon tartott bemutatót a válogatott.

A Fakitermelési Munkakultúra Alapítvány a céljainak megfelelően töretlenül dolgozik azon, hogy a fakitermelési munkakultúra, a munkabiztonság, a szakszerű motorfűrészes munkák minél nagyobb körben kerüljenek bemutatásra, és az oktatásban is nagyobb hangsúlyt kapjanak.

Köszönhetően a kommunikációs tevékenység növelésének külsős körökből is érkeznek meghívások a válogatott bemutatóira. Meglepetésünkre egy évtizedek óta színvonalas programokat szervező cipő áruház, a Scarpa Lupo Kft. Rábapatyon kiépített „birodalmára” kapott meghívást a válogatott. Igyekszünk felkészülni mobil, autóval is szállítható eszközök kialakításával a versenyszerű körülmények bemutatására.

A válogatott tagjainak elfoglaltsága miatt – mindegyikük naponta dolgozik az erdőben, fakitermelési munkában – Répás Tamás ifjúsági világbajnok csapattag tartott bemutatót a szépszámú közönség előtt. Kántor János kuratóriumi elnök, aki több világbajnoki éremmel is rendelkezik, az érdeklődő közönségnek szóban kommentálta a motorfűrészes munka nehézségeit, veszélyeit, munkavédelmi előírásait, a világbajnoki versenyzés szabályait. Ormos Balázs kuratóriumi alelnök pedig a világbajnokságon felvett videók vetítésén keresztül mutatta be a válogatott svájci kiváló szereplését versenyszámonként.

A sok laikus és néhány szakmai érdeklődő is csodálattal figyelték a fiatal fakitermelő világbajnok motorfűrészes munkáját. A kuratórium vezetői elmondták, hogy csak jól felkészült, tanult emberekkel lehet világszínvonalú munkát végezni, világversenyen jól szerepelni.

A meghívó kft. pénzügyileg elsőként támogatta az Alapítványt a szereplést honorálva, hiszen közeleg az éves tagsági díj befizetésének határideje és a jövő évi lengyelországi világbajnokságon való magyar részvétel feltétele a befizetés határidőre történő teljesítése.

Forrás: Fakitermelési Munkakultúra Alapítvány

Szerző: Ormos Balázs

Hírszerkesztő: Nagy László