"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

A hivatásos katasztrófavédelem támogatásáért kapott elismerést a SEFAG Zrt. vezérigazgatója

A hivatásos katasztrófavédelem támogatásáért kapott elismerést a SEFAG Zrt. vezérigazgatója

A katasztrófavédelem számos munkatársa és a testülettel együttműködő több szervezet képviselője vehetett át elismerést a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűzoltónapi ünnepélyes állománygyűlésén.

Tűzoltónap alkalmából Fülep Zoltán tű. ezredes, a tűzoltósági főosztály vezetője mondott ünnepi beszédet. Emlékeztetett arra, hogy immár negyedszázada hivatalos ünnep a tűzoltók számára május negyedike, Flórián napja, amikor kézzelfogható módon megjelenik a tűzoltók társadalmi megbecsültsége. Ezt a megbecsültséget az elődök vívták ki, az emberek tiszteletét megőrizni a jelenkor tűzoltóinak kötelessége, fogalmazott az ezredes.

A köszöntőt követően dr. Tollár Tibor tű. vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízott főigazgatója elismeréseket adott át. Tollár Tibor úgy fogalmazott: ezen a napon visszaemlékezünk, elismerést adunk és veszünk át, amely az elvégzett munka, a közösségek eredményének elismerése.

A katasztrófavédelem területén önkéntesen végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a Katasztrófavédelem Önkéntes Támogatásáért Emlékérmet kapott Barkóczi István, a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. vezérigazgatója.

Forrás: KaposvárMost

Fotók: KaposvárMost

Hírszerkesztő: Nagy László