"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Több mint félmilliárdból újult meg a SEFAG Zrt. központja

Több mint félmilliárdból újult meg a SEFAG Zrt. központja

A tervezés és az anyagok kiválasztása az erdész szakma egyszerűségét és környezetszeretetét tükrözi – mondta Barkóczi István, a SEFAG Zrt. vezérigazgatója, a cég korszerűsített kaposvári központi irodaházának átadóünnepségén.

A negyvenöt esztendővel ezelőtt emelt épület felújítása tavaly kezdődött, s az 550 millió forintos beruházás keretében visszabontották a szerkezetvázig, két liftakna és személyfelvonó épült, s galériás előtérrel bővült a 2500 négyzetméteres irodaház. Melyen teljes homlokzati szigetelést végeztek a szakemberek, megújult az elektromos és gépészeti rendszer, a hűtést és fűtést pedig geotermikus energiával biztosítják.

Ha egy városban fejleszt-fejlődik egy cég, az a településnek is hasznos – jelentette ki Szita Károly polgármester, aki külön kiemelte, hogy a SEFAG a város gondolatvilágához csatlakozva megújuló energiát használ az irodaházban.

Fazekas Sándor földművelődési miniszter többek között az erdészeti cég megyebeli jelentőségéről beszélt: 86 ezer hektáron gazdálkodik, s közvetve-közvetlenül 2200 embernek ad munkát – s tervek szerint a kitermelt fa magasabb szintű feldolgozásával még több somogyinak adhat majd megélhetést –, alakítja a tájat, s közjóléti funkciókat is vállal - mondta a miniszter.

Az irodaház 80 dolgozónak biztosít komfortos munkahelyet. A központ dolgozói mellett itt kapnak helyet a zselici és a kaposvári erdészetek munkatársai is. Az épület helyi műemlékvédelem alatt álló utcafronti részében felszabaduló irodák helyén egy, a megye természeti értékeit, az erdő- és vadgazdálkodást, a természet és környezetvédelem jelentőségét bemutató látogató központ kialakítását tervezik, amely a jövő évtől fogadja majd az érdeklődőket.

Forrás: sonline.hu, MTI

Fotók: Pelsőczy Csaba/FM

Hírszerkesztő: Nagy László