"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Speciális erdei tábor Sasréten

Speciális erdei tábor Sasréten

Erdei túra, utazás az almamelléki kisvasúton, éjszakai vadles, csillagnézés – többek között ezek a programok is szerepelnek abban a speciális erdei táborban, amelyet a Mecsekerdő Zrt. Kikerics Erdészeti Erdei Iskolájában, Sasréten tartanak ezen a héten értelmi fogyatékkal élő felnőttek számára.sérült emberek

Első alkalommal fogad erdei táborában sérült embereket a sasréti iskola, az Erdőkerülők elnevezésű tábor heti programját úgy állította össze az erdőpedagógus, hogy jól érezze magát az enyhe- és középsúlyos értelmi fogyatékkal élő 36 felnőtt. A táborlakók a hosszabb és rövidebb kirándulások során megismerhetik a környéket és a természet szépségeit. Az erdei túrákon természetismereti játékok segítségével betekintést nyerhetnek a növény- és állatvilág mindennapjaiba, de szerepel a programban vadállatok etetése és állatok simogatása a  szomszédos szarvasfarmon.  Utaznak a 113 éves Zselici Csühögővel, meglátogatják a környék falvainak múzeumait – köztük az ibafai pipamúzeumot -, kézműveskednek és a tábor zárasaként a pécsi Mecsextrém Parkban is eltöltenek egy fél napot.
A kezdeményezésen felbuzdulva a Mecsekerdő Zrt. Kikerics Erdészeti Erdei Iskolája a jövőben is tervez hasonló táborokat sérült emberek számára Sasréten.

Forrás: Mecsekerdő Zrt.

Hírszerkesztő: Pintér Eszter