"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

A SOE rendezi a VII. Országos Felsőoktatási Vadászvetélkedőt

A SOE rendezi a VII. Országos Felsőoktatási Vadászvetélkedőt

A Soproni Egyetemet érte az a megtiszteltetés, hogy az idei évben rendezője lehet a VII. Országos Felsőoktatási Vadászvetélkedőnek 2018. április 20-21-én.

A vadászvetélkedő megrendezésében partnerünk a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt., aki a gyakorlati feladatok lebonyolításához felajánlotta a Göbös-majori Ökoturisztikai Központ helyszínét, lőterét, így a mai napon már fegyverropogás zaja veri fel a major csendjét. A második nap elméleti fordulójának helyszíne a Soproni Egyetem termei és az Élő Növénygyűjtemény.

A hagyományos verseny lehetőséget kíván teremteni a felsőfokú tanintézmények részére, hogy egy országos vetélkedő során összemérjék hallgatóik szakmai tudását. A vetélkedő további célja a felsőoktatási intézmények közötti kapcsolatok szorosabbá fűzése és új kapcsolatok kiépítése. A vetélkedő egyéni és csapat versenyszámokból áll.

A versenyen előzetesen 5 egyetem 7 csapata indul. A feladatok között szerepelnek elméleti (pl.: szakmai- és vadászetikai teszt, vadászkutya és vadászkürtjel felismerés), és gyakorlati (pl.: lövészet, csapda felállítás, vadászvendég kísérés) feladatok.

A vetélkedő egyben emlékverseny is, a Soproni Egyetem tavalyi esztendőben elhunyt hallgatója, Rakonczai Péter emlékére, aki sokat tett azért, hogy ezt az esemény itt kerülhessen megrendezésre.

A versenyről, az eredményekről a holnapi napon tesznek közzé további részletes híranyagot.

Forrás: SOE

Fotók: vadaszlap.hu

Hírszerkesztő: Nagy László