"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Lezárult a 208. tanév az Erdőmérnöki Karon

Lezárult a 208. tanév az Erdőmérnöki Karon
Az Erdőmérnöki Kar 2016. június 21-én tartotta a 208. tanévet lezáró nyilvános diplomaátadó kari tanácsülését. Az ünnepséget megtisztelte Ugron Ákos Gábor a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkárságának helyettes államtitkára.
 
 
A rektori köszöntő és a tanévet értékelő dékáni beszéd után került sor a diplomák illetve tanúsítványok átadására. A júniusi záróvizsgákon 77-en tettek sikeres vizsgát. Közülük 57 fő teljesítette a diploma kiadásához előírt középfokú nyelvvizsgát. Ők oklevelet, a többiek tanúsítványt kaptak. A vizsgázók közül Bende Attila tanulmányait végig kiválóan teljesítette, így ő kitüntetéses (summa cum laude) oklevelet vett át.
 
 
Habilitált doktori oklevél került átadásra dr. Gálos Borbála részére.
 
Az elmúlt félévben doktori iskoláinkban 7 fő teljesítette a doktori fokozat kiadásához előírt feltételeket, így PhD doktorokká avatattak.
 
Egyetemi díszpolgári címet kapott dr. Kovács Mátyás a volt környezetvédelmi Minisztérium nyugalmazott osztályvezetője. Címzetes egyetemi tanári oklevelet dr. Magyar Gábor, címzetes egyetemi docensi oklevelet Barkóczi István, Bartucz Péter és Preiner József vett át.
 
A hallgatóság részéről adományozott Oktató a Hallgatókért díjat dr. Molnár Miklós, a Dolgozó a Hallgatókért oklevelet dr. Facskó Ferenc vehette át.
 
A legmagasabb hallgatói kitüntetést, az Alma Mater emlékérmet Bende Attila és Kiczkó Orsolya kapta. Rektori Dicséretben Bende Zsolt és Virág Máté, Dékáni Dicséretben Dulai Dávid és Hajdu Márk részesült.
 
A Mészáros Károly Emlékalapítványi Díjat dr. Hartl Éva, dr. Molnár Katalin, Baumgartner Péter, Kiczkó Orsolya, Kulcsár György és Nárai István kapta.
 
Jankó Sándor Díjban részesült Szabó Márton, Kósik Dániel és Nagy Anna.
 
Az idén elsőként átadott Kanadai Soproni Alumni Emlékérmet Baumgartner Péter nyerte el.

Forrás: NYME EMK

Fotók: NYME EMK

Hírszerkesztő: Nagy László