"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Soproni győzelem a Kiss Ferenc Kupán - képgalériával!

Soproni győzelem a Kiss Ferenc Kupán - képgalériával!

Április 20-22 között a soproniak sikerével ért véget az erdészeti- és vadgazdálkodási technikus tanulók országos versenye. Az OSZTV-t a Nemzeti Agrárkamara szervezésében a szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Szakképző Iskola bonyolította le. A versenynek a DALERD Zrt. Tájékoztatási Központja adott otthont.

Az összetett verseny első három helyezettje a soproni Roth Gyula Erdészeti, Faipari Szakközépiskola diákja lett: 1. Balogh Erik, 2. Rózsahegyi Bence, 3. Kajdi Győző. A győztes csapat felkészítő tanára Nagy Csaba volt.

Az egyes versenyszámok győztesei a következők lettek: írásbeli: Balogh Erik (Sopron), gyérítés jelölés: Grúz Imre (Szeged), választékolás: Czita Szilárd (Sopron), fakészlet meghatározás: Péter Attila (Szőcsénypuszta), motorfűrész használat: Németh Kristóf (Sopron), határazonosítás: Radvánszky Máté (Szeged), lövészet: Czita Szilárd (Sopron), felismerés: Oriold Kristóf (Szeged), trófeaminősítés: Balogh Erik (Sopron). A gyakorlati versenyszámok összetett győztese Farkas Péter volt a szegedi iskolából.

A magas színvonalú verseny eredményhirdetése a Körös-völgy évszázados tölgyei alatt történt, ahol többek között dr. Mózes Csaba FM főosztályvezető köszöntötte az OSZTV résztvevőit és szervezőit. A versenyt Fazekas József, a DALERD Zrt. vezérigazgató helyettese, a versenybizottság elnöke értékelte. Jutalmakat adott át az idén 150 éves Országos Erdészeti Egyesület alelnöke, Andrésiné dr. Ambrus Ildikó is. A verseny támogatói ajándékokkal tették emlékezetessé az igazán férfias megmérettetést.

További képeket a szövegkapcsolóra kattintva a Híralbumok webgalériában nézhet meg!

Forrás: DALERD Zrt.

Szerző: Puskás Lajos

Fotók: Puskás Lajos

Hírszerkesztő: Nagy László