"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Erdészek sportversengése a Tisza parti városban

Erdészek sportversengése a Tisza parti városban

Immár 16. alkalommal került megrendezésre az Országos Erdészeti és Faipari Sportnapok, melynek idén a NEFAG Zrt. adott otthont. A résztvevők már péntek délután nagy számban érkeztek meg Szolnokra, ahol miután elfoglalták szállásukat, térképpel a kezünkben felfedezhették a belvárost és a verseny helyszínéül szolgáló Tiszaligetet. A Sportnapok egy időpontra esett Szolnok Város Napjával így különböző kulturális programokon is részt vehettek a vendégek. A több mint 500 fős rendezvényre 20 Erdőgazdaság dolgozói és családtagjai, illetve a NÉBIH Erdészeti Igazgatóságaitól érkeztek a résztvevők, akik 11 sportágban mérhették össze erejüket és tudásukat.

Szombat reggel Dégi Zoltán NEFAG Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg a Sportnapokat, majd megtartotta köszöntő beszédét Dr. Halmágyi János az Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke is. Néhány kedves gondolatot megfogalmazva köszöntötte a sportolókat Balla György Szolnok város alpolgármestere, országgyűlési képviselő. A külföldi meghívottak nevében Marian Stoicescu a Román szakszervezet, a Consilva elnöke és Branislav Sasin a Lengyel Szakszervezeti delegáció vezetője köszöntötte a megjelenteket.

Ezután a sporté volt a főszerep, folyamatosan zajlottak a kispályás labdarúgás, streetball, asztalitenisz mérkőzései. A Milléri lőtéren zajlott le a korongvadászat és a bukócélra történt kispuskalövészet. Bowlingban közel 80-an mérhették össze erejüket. Akinek volt egy kis szabadideje, futásra bármikor benevezhetett. Emellett még lehetett indulni úszásban, íjászatban. A szellemi sportok kedvelői is megmérkőzhettek egymással melyre kiváló lehetőséget adott a sakk és tarokk verseny.

A nagy érdeklődésre való tekintettel már péntek késő délután megrendezésre került a sárkányhajó selejtező, így szombat délután az elődöntőkben már „csak” 12 csapat harcolt a győzelemért a Tiszán. A legjobb három időt evező csapat pedig egy izgalmas döntőben csapott össze az első helyet jelentő kupáért.

Szombat este a záróünnepélyen Dudás Péter az Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezetének főtitkára mondta el gondolatait az aznapi eseményekkel kapcsolatban, majd következett az eredményhirdetés, melyen a sikeresen szereplő versenyzők és csapatok okleveleket, érmeket és kupákat vehettek át. Az összesített eredmények alapján a legtöbb sportágban győzedelmeskedő csapat részére járó Vándordíjat idén is a Zalaerdő Zrt. vihette haza.

XVI. Erdészeti és Faipari Sportnapok hivatalos részét Fehér Sándor a NEFAG Zrt. termelési és kereskedelmi Vezérigazgató-helyettese zárta be, melyet a baráti találkozó és ünnepi vacsora követett.

Szerző:Szilágyi Annamária/NEFAG Zrt. Képek:NEFAG Zrt.

A sportnapokról web-képgalériákat a NEFAG Zrt. feltöltés alatt lévő közösségi Facebook oldalán talál. A sportnapok honlapjáról pedig hamarosan elérhetőek lesznek a részletes eredmények is.