"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

A Vértesi Erdő Zrt. csapata az idei fakitermelő bajnok - képgaléria!

A Vértesi Erdő Zrt. csapata az idei fakitermelő bajnok - képgaléria!

A még tavasszal kezdődött regionális kvalifikációs elődöntők versenysorozata után a hazai legjobb 41 fakitermelő csapat gyűlt össze Budakeszin, a Szilfa-tisztáson, hogy erejüket gyorsaságban, pontosságban, ügyességben összemérve és közben a munkabiztonságot is messzemenően szem előtt tartva döntsék el egymás között, hogy ki lesz az ide év hazai fakitermelő bajnok csapata, a XIV. STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság országos döntőjének a végén.

Keménységből, állóképességből ebben az igazán "extrém sportágban" még száraz napsütésben sincs hiány, de idén tizenhárom - szervezői, versenyző szemmel is nézve - szerencsés év után, a tizennegyedik alkalommal igazi, veretes őszi időjárás fogadta a döntő résztvevőit. Egész nap megállíthatatlanul esett az eső, változó intenzitás mellett, hol szakadva, hol szemerkélve.

A Szilfa-tisztáson hamarosan állt a víz és a bakancstalp marasztaló sár, de az időjárási viszontagságokhoz hozzáedződött csapatokat ez mit sem érdekelte. Versenyezni jöttek ide az ország majd minden tájáról. És ezt a szervező, az Andreas STIHL Kft. az embertpróbáló körülmények ellenére is lehetővé tette számukra, a már megszokott magas színvonalú szakmai keretek között. 

A korábbi évekhez képest a két forduló helyett egy fordulós verseny döntött, ezzel is rövidítve a versenypályákon töltött időt és kissé könnyebbé téve a csapatok dolgát. A kombinált darabolás, gallyazás, választékolás, darabolás, hasítás, sarangolás és láncszerelés versenyfeladatok után, a Lábodi Géza, Lábodi Csaba, Ibolya Milán és Bogdán Róbert alkotta Vértesi Erdő Zrt. csapata állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

A második helyet a DALERD Zrt. - Nagy István csapatnévvel szereplő Bozsó Zoltán, Zsótér László, Strubel József, Mészáros Gergő alkotta team szerezte meg, míg a harmadik helyen a Ritrovi Kft. Rittlinger Róbert, Solymos Tibor, Geszthelyi Károly, Geszthelyi Sándor alkotta csapata végzett.

S ahogy a szervezők által megfogalmazott idei szlogen szólt, valóban férfias játék volt az idei döntő minden percében helytállni, minden résztvevő csapatnak!

Az országos döntőn készült fényképeket a Híralbumok képgalériában, a fenti képre, mint kapcsolóra kattintva nézheti meg.

Forrás: OEE - Erdészeti Lapok

Szerző: Nagy László

Fotók: Nagy László - Erdészeti Lapok