"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Világbajnok és világrekorder favágók viadala szombaton

Világbajnok és világrekorder favágók viadala szombaton

Szeptember közepén lezajlott a 31. Fakitermelő Világbajnokság, melynek idén ősszel a svájci Brienz adott otthont. A világbajnokságon 26 ország 100 versenyzője mérte össze tudását, felkészültségét és erejét.

Magyar sikerek és aranyérmek

A STIHL fűrészekkel versenyző magyar csapat (Bakó László, Juhász István, Rittlinger Róbert, Répás Tamás) kimagasló teljesítményt nyújtva, derekasan helytállt a megmérettetés során. Az összetett versenyben a felnőtt csapat – a 27 csapat közül egyedüliként hibapont nélkül – épphogy lecsúszva a dobogóról az előkelő 4. helyet szerezte meg, Répás Tamás ifi versenyzőnk pedig tökéletes versenyzéssel bronzérmes lett úgy, hogy „kombinált darabolásban" ezüst-, „lánckímélő darabolásban" pedig – megvédve bajnoki címét – ismét aranyérmes lett. A „szerelés" versenyszámot Rittlinger Róbert szinte emberfeletti teljesítménnyel 8,65 másodperc alatt teljesítette, mellyel új világrekordot beállítva kiérdemelte az aranyérmet!

Svájc után itt a következő megmérettetés

A hazaérkező világbajnok versenyzőkkel szombaton (szeptember 27-én) személyesen is találkozhatunk Kaposváron, a XIII. STIHL Országos Fakitermelő Versenysorozat döntőjében. Az eseményen a hazai favágószakma legjobbjai mérik össze tudásukat. Kaposváron kiderül, hogy az öt regionális elődöntő során kvalifikált 40 csapat közül kik állhatnak fel a dobogóra! A bajnokság a Kaposvári Állattenyésztési Napok társrendezvénye, ahol a kiállítók és versenyek mellett tenyész- és haszonállatok bemutatása, továbbá konferenciák is színesítik a programot.

A verseny végét látványos STIHL Timbersports bemutató zárja. A hangulat garantált, a látvány feledhetetlen lesz! Látogasson el és legyen szemtanúja a hazai fakitermelők izgalmas viadalának!

Időpont: 2014. szeptember 27. 10.00 - 15.00

Helyszín: KAPOSVÁR, Kaposvári Állattenyésztési Napok (KÁN) – Pannon Lovasakadémia

A XIII. STIHL Országos Fakitermelő Bajnokságra a belépés díjtalan!

Forrás: STIHL Kft.

Fotók: STIHL Kft.

Hírszerkesztő: Nagy László