"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Az ÉSZAKERDŐ csapata nyerte a STIHL Országos Fakitermelő Versenyt - képgaléria!

Az ÉSZAKERDŐ csapata nyerte a STIHL Országos Fakitermelő Versenyt - képgaléria!

Ráckevén rendezték szombaton a XV. STIHL Országos Fakitermelő Versenysorozat döntőjét. A STIHL Kft. által 15. alkalommal megrendezett versenyen az erdőgazdálkodásban dolgozó fakitermelők, a katasztrófavédelem és az erdészeti szakiskolák négyfős csapatai mérték össze tudásukat.

Az öt regionális elődöntőből 6-6 csapat jutott be a döntőbe. A résztvevőknek kombinált darabolás, gallyazás, választékolás, darabolás, hasítás, sarangolás és szerelés versenyszámokban kellett bizonyítaniuk. Minden versenyszámot kétszer hajtottak végre, és a jobb eredményt vette figyelembe a zsűri a végső összesítésnél.

A győzelmet végül a bükkzsérci regionális verseny nyertese, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Horváth László, Kiss Attila, Lengyel Lajos, Máté Viktor összeállítású csapata szerezte meg, megelőzve Dalerd Zrt. – Nagy István elnevezésű gárdát, valamint a Vértesi Zrt. II. csapatát.

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy 2013 és 2014 után ismét társaságunk egyik csapata bizonyult a legjobbnak az országos versenyen – mondta Rencsiné Ágh Márta, az ÉSZAKERDŐ Zrt. humánpolitikai osztályvezetője.

A részletes hivatalos végeredmény és az országos döntőn készített fényképek képgalériája a szövegkapcsolókra kattintva érhető el.

 

Forrás: ÉSZAKERDŐ Zrt., Andreas STIHL Kft.

Fotók: Nagy László/Erdészeti Lapok ; Dobogósok:Rákoczi Ágnes/Erdő-Mező Online

Hírszerkesztő: Nagy László