"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

STIHL Regionális Fakitermelő Verseny a Gyulaj Zrt. rendezésében

STIHL Regionális Fakitermelő Verseny a Gyulaj Zrt. rendezésében

Idei évben a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. rendezte meg a STIHL Dél-dunántúli Regionális Fakitermelő Csapatversenyt. Dél-Dunántúli régió erdőgazdaságai közül a Gyulaj Zrt. eddig még nem adott helyszínt az országos versenysorozat regionális elődöntőnek, melynek helyszíne a részvénytársaság Miklósvári Parkerdeje volt. A verseny gyönyörű táji körülmények között gördülékenyen, fegyelmezetten és jó hangulatban zajlott.

A 12 csapat indult és mérte össze tudását három versenyszámban, melyek a következők voltak: gépszerelés, kombinált darabolás, gyakorlati versenyszám (gallyazás – darabolás - hasítás). A csapatok az erdőgazdaságok fakitermelő csapataiból és a tűzoltóságoktól képviseltették magukat. Az első három helyezett az Andreas STIHL Kft-től pénzjutalomban részesült, az első hat automatikusan továbbjutott az országos döntőbe. A mezőny rendkívül erős volt, szoros küzdelem mellett alakult ki a végleges eredmény.

Az első hat helyezett:

  1.  Mecsekerdő Zrt-Ritrovi Kft.
  2.  SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt.-KNT
  3.  Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.
  4. Zalaerdő Erdészeti Zrt.
  5. Siófok Hivatásos Tűzoltók
  6. Silvanus 2001 Kft.

A verseny során felhasznált, darabolt és hasított körülbelül faanyagot a Gyulaj Zrt. a Tamási Caritas Egyesület telephelyére szállította, akik 10 rászoruló család között osztja szét a tűzifát.

A versenyről részletes képgaléria a szövegkapcsolóra kattintva érhető el.

Forrás: Gyulaj Zrt.

Szerző: Bús Ákos

Hírszerkesztő: Nagy László