"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Százak futottak a Debreceni Nagyerdőben

Százak futottak a Debreceni Nagyerdőben

Szerencsére a borongós időjárás sem vette el a sportolni vágyók kedvét, szombaton sikeresen lezajlott a 17. NYÍRERDŐ-futás, a Debreceni Nagyerdőben. Az erdei futóversenyre még Nyíregyházáról, Hajdúböszörményből, Bodaszőlőről és Ebesről is érkeztek résztvevők. Sőt, néhány erdélyi futó is megmérette magát. A résztvevőket dr. Papp László, Debrecen alpolgármestere és Szalacsi Árpád, a NYÍRERDŐ Zrt. vezérigazgatója köszöntötte.

Az amatőr és profi futók számos kategóriában nevezhettek. Lebonyolították a Hajdú-Bihar Megyei Mezei Bajnokságot, sor került a 10000 méteres Aradi János emlékversenyre. A gyerekek serdülő-, ifjúsági- és junior kategóriában 1500, 2500 és 5000 méteren; a nők és szenior korúak pedig 5000 méteren mérhették össze gyorsaságukat. A legnépesebb versenyszámnak a 2500 méteres, nyílt NYÍRERDŐ-futás bizonyult, ezen közel háromszázan álltak rajthoz. A távot a rendezvény fővédnöke, dr. Papp László, alpolgármester is végigfutotta. Megrendezték a 4x2500 méteres céges váltóversenyeket is. A férfi és női számot egyaránt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság csapata nyerte. A vegyes váltóban a NYÍRERDŐ Zrt. csapata volt a leggyorsabb. A csapatban Gál Tamás, Milotai Gréta, Szalacsi Árpád és Szigetvári Éva futott.

A versenyt 17. alkalommal rendezte meg a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt., a Hajdú-Bihar Megyei Atlétikai Szövetség és a Bihari Atléta Bírók Sportegyesülete. Az egyik legnagyobb múlttal rendelkező erdei futóverseny célja a kezdetektől változatlan: felhívni a figyelmet az egészséges életmódra, az erdei sportlehetőségekre, a környezet-tudatos magatartásra, valamint az erdők védelmére.

Forrás: NYÍRERDŐ Zrt.

Fotók: NYÍRERDŐ Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László