"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Erdészeti kiállítás nyílt a szegedi DÉMÁSZ palotában

Erdészeti kiállítás nyílt a szegedi DÉMÁSZ palotában

November 20-án Román István agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár és dr. Magyarossy József, a Kiss Ferenc Alapítvány kuratóriumának tagja nyitotta meg a Kiss Ferenc Erdészeti Szakképző Iskola, a Bedő Albert Erdészeti Szakképző Iskola, a DALERD ZRT. és a Magyar Vadászkamara által rendezett kiállítást. A bemutatót Máté Bence és Marosán Zoltán természetfotósok munkái is ékesítik.

A DALERD Délalföldi Erdészeti Zrt. örömmel csatlakozott e kiállítás gondolatához. A Csongrád és Békés megye állami erdeit kezelő erdőgazdaság feladata a minden funkciójában folyton megújuló és a funkcióit mindig betöltő erdők fenntartása. Természetes tehát, hogy számára a szakoktatás megkerülhetetlen tényező éppúgy, mint az azonos területen tevékenykedő vadgazdálkodókkal való együttműködés.

Az emberöltőkön átívelő gondolkodásba nemcsak a most elültetett vagy felújított erdők jövőképe tartozik bele, hanem a majdani erdőket használó, a szolgáltatásait élvező nemzedék nevelése is. Ez a küldetése az erdőgazdaság Gyula-Városerdőn fenntartott Tájékoztatási Központjának, közkeletű elnevezéssel erdészeti erdei iskolájának. A kiállításon bemutatott gyermekalkotások a több, mint egy évtizede idén is ismételten megrendezett „Tovább táncol a tobozmanó” című pályázatukra beküldött pályamunkák válogatása.

Forrás: DALERD Zrt.

Szerző: Puskás Lajos

Fotók: Puskás Lajos

Hírszerkesztő: Nagy László