2018. 07. 22. Ma Magdolna, Mária, Magda névnapja van. Pontos idő: 16:16
Ágazati, szakmai hírek

Kirándulóközpontot épít a GEMENC Zrt. a Szekszárdi-dombságban | 2018-03-05

Elkezdődött a Sötét-völgyi horgásztó környékének megújítása

Bontási munkálatokkal kezdődött el a Gemenc Zrt. új fejlesztése a kedvelt bakancsos, kerékpáros és horgászturisztikai célpontban, a festői szépségű, Szekszárd melletti Sötétvölgyben. Az erdőgazdaság beruházásának köszönhetően a régi fabarakk helyén egy többfunkciós fogadóépület, a tóparton családi piknikrét és játszótér épül a következő hónapokban.

A sötétvölgyi horgásztó és környezete az infrastrukturális fejlesztéseknek köszönhetően vonzó programlehetőségeket kínál nemcsak a horgászoknak, hanem azok családjának, a bakancsos és kerékpáros természetjáróknak, baráti társaságoknak. Az új fogadóépület bázisa lehet a völgy távolabbi részein később megvalósítható fejlesztéseknek, újabb programlehetőségeket kínálva a Szekszárdra érkező turistáknak is.

2018 nyarára készül el az a többfunkciós tóparti fogadóépület, amelyben büfé, horgászcikkeket árusító bolt, kerékpárjavító műhely várja majd a látogatókat, de helyet kap a halőr és az erdészet irodája is. Az épület kialakítása lehetővé teszi, hogy a későbbiekben további szolgáltatásokkal is bővülhessen a kínálat.

A tó délkeleti sarkánál található ligetben kisebb-nagyobb családi összejövetelekre, közös piknikezésre, beszélgetésre alkalmas parkot alakít ki az erdőgazdaság szabadtéri tűzrakó helyekkel, padokkal, asztalokkal.

A Gemenc Zrt. a horgásztó délkeleti sarkánál egy különleges játszóteret tervez építeni, amelynek a tematikáját a tóban mesterségesen elhelyezett halbölcsők sugallták. Fő eleme egy látszólag rendezetlenül, valójában gondosan megtervezett, egymásba gabalyodó fatörzsekből, rudakból álló mászóka, amely az igazi famászáshoz hasonló élményt kínál.

A fejlesztésekhez kapcsolódóan megújul a Várhegy kilátóhoz vezető ösvény, pihenőhelyekkel gazdagodik a tó körüli gyalogút, és a szigetre romantikus fahidakon sétálhatnak majd be a látogatók.

Kirándulóközpontot épít a GEMENC Zrt. a Szekszárdi-dombságban
Forrás: Gemenc Zrt.
Fotók: Gemenc Zrt.
Hírszerkesztő: Nagy László
<< vissza
Ünnepi közgyűlés az OEE 149. Vándorgyűlésén - videók!

Ünnepi közgyűlés az OEE 149. Vándorgyűlésén - videók! | 2018-07-05

Köszöntők, beszédek, megemlékezések


Az OEE Erdészcsillag Alapítvány felhívásai

Az OEE Erdészcsillag Alapítvány felhívásai | 2018-07-05

Szociális támogatás és ösztöndíj


Kondor Endre búcsúztatása

Kondor Endre búcsúztatása | 2018-07-04

A Farkasréti temetőben helyezik örök nyugalomra


Rekordmennyiségű málna és szeder termett a Pilisi Parkerdőben

Rekordmennyiségű málna és szeder termett a Pilisi Parkerdőben | 2018-07-18

Az erdei gyümölcsök szedésekor is oda kell figyelni az alapvető szabályokraMegújult a fahíd a Nagy-Mély-völgyben

Megújult a fahíd a Nagy-Mély-völgyben | 2018-07-17

Turistákat szolgáló fejlesztés a Mecsekben
Imperial22 futárszolgálat