"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Megkezdődtek a szükséges személycserék a Verga Zrt.-nél

Megkezdődtek a szükséges személycserék a Verga Zrt.-nél

Megkezdődtek a szükséges személycserék a Veszprémi Erdőgazdasági Zrt.-nél (Verga Zrt.), miután pénzügyi szabálytalanságok gyanúja került napvilágra, és ennek következtében felmentették a korábbi gazdasági vezérigazgató-helyettest, majd lemondott a társaság vezérigazgatója. A Földművelésügyi Minisztérium egy héten belül az ügy tudomására jutása után minden szükséges intézkedést megtett, és felmondtak a társaságnál pénzügyekkel foglalkozó dolgozóknak.

A Verga Zrt. korábbi vezérigazgatója, Tengerdi Győző felmentette pozíciójából Sashalmi Viktóriát, a korábbi gazdasági vezérigazgató-helyettest, miután a társaságnál pénzügyi szabálytalanságok gyanúja merült fel. Sashalmi Viktóriát a  korábbi vezérigazgató még azelőtt nevezte ki, hogy az erdészeti feladatok felügyelete a kormányzati struktúra változása miatt a Földművelésügyi Minisztériumhoz került, kinevezésekor nem volt büntetőügye folyamatban, a korábbi munkaviszonyával kapcsolatosan indult eljárás jelenleg is zajlik.

Tengerdi Győző január 13-án jelezte a minisztériumnak, hogy pénzügyi szabálytalanságok merültek fel a társaságnál, ezért a minisztérium és a társaság azonnali, teljes körű, belső vizsgálatot indított, mely január 19-én lezárult és a korábbi vezérigazgató a belső vizsgálat eredményére figyelemmel január 20-án feljelentést tett az ügyben a rendőrségen. Ezután január 20-án Tengerdi Győző - a szükséges következtetések levonását követően - kezdeményezte a minisztériumnál megbízatásának megszüntetését, melyet a tárca elfogadott. Ezt követően a minisztérium január 22-én Pál Lajost, a Verga Zrt. addigi termelési vezérigazgató-helyettesét látta el a megbízott vezérigazgatói feladatokkal. Az állami földekért felelős államtitkár azonnal feladatként adta a megbízott vezérigazgatónak, hogy kezdeményezze a táraságnál az összes pénzügyekkel és könyvvizsgálással foglalkozó dolgozó munkaviszonyának és szerződésének megszüntetését, ami január 23-ával meg is történt.

A minisztérium fontosnak tartja kiemelni, hogy a Verga Zrt.-nél történt eset egyedi, ami azt is bizonyítja, hogy a rendszer alkalmas arra, hogy fény derüljön a hasonló rossz szándékú esetekre és ki lehessen szűrni a csalásokat.

Korábbi kapcsolódó híranyagunk:Távozott a posztjáról a VERGA Zrt. vezérigazgatója

Forrás: Földművelésügyi Minisztérium

Hírszerkesztő: Nagy László