"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Szeptember 1-től elérhetővé válik a PEFC

Szeptember 1-től elérhetővé válik a PEFC

A Magyar Erdőtanúsítási Rendszer NP Kft. örömmel értesíti az erdőgazdálkodókat és minden érintettet, hogy 2017. szeptember 1-től megnyílik a lehetőség a PEFC erdőtanúsítás megszerzésére.

Elkészült és befogadta a PEFC központ a magyar PEFC szabványt, és megnyílt a lehetőség a leendő tanúsítók akkreditációjára, amihez e szervezeteknek a Nemzeti Akkreditáló Hatóságnál kell jelentkezniük. E feladatra bármely tanúsító szervezet jelentkezhet. Egyéni tanúsításra is van lehetőség, de sok szempontból előnyösebb a csoportos tanúsítás. Ezért erdőgazdálkodói oldalon határozottan javasolt a megfelelő erdőgazdálkodói csoport alakítása.

A hatékony működés érdekében tehát ajánlatos olyan erdőgazdálkodói csoportot alakítani, amely összefogja a tanúsítás folyamatát, és ezzel lényegesen leegyszerűsíti az erdőgazdálkodók részvételét, valamint jelentősen csökkenti a költségeket.

Kérjük, hogy amennyiben érdeklődik a PEFC erdőtanúsítás bevezetése iránt, jelezze az info@pefc.hu címen, vagy a (20) 521-400 telefonon ahol az esetleges kérdéseire is választ kaphat.

Ezúton is szeretnénk kifejezni köszönetünket azoknak a fagazdasági szereplőknek, amelyek pénzügyi támogatással is hozzájárultak a bevezetési folyamat véghezviteléhez:

Papierholz Austria GmbH

Falco Zrt.

Kronospan-MOFA Magyarország Kft.

Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Magán Erdőkért Egyesület

VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt.

Mocz és Társa Magánerdészet Kft.

Forrás: FATÁJ Online

Fotók: kuechen-design-magazin.de

Hírszerkesztő: Nagy László