"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Közel 250 ezer mázsa szociális tűzifa a NYÍRERDŐ-től

Közel 250 ezer mázsa szociális tűzifa a NYÍRERDŐ-től

Határidőre, február közepére befejeződött a 2013-2014. évi téli szociális tűzifaprogram a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt.-nél. Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében 155 település jelezte, hogy társaságunktól kíván tűzifát vásárolni, összesen mintegy 27.200 köbmétert, vagyis több mint 245 ezer mázsát. Társaságunkhoz elsősorban keménylombos tűzifa igények érkeztek az önkormányzatoktól, leginkább akác és tölgy tűzifa vásárlására kötöttünk szerződéseket – adta meg tájékoztatását Szalacsi Árpád, a NYÍRERDŐ Zrt. vezérigazgatója.

A tüzelő kétharmada a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, egyharmada pedig Hajdú-Bihar megyei erdészeteinken keresztül jutott el a településekhez. A legnagyobb tételeket a Baktalórántházi-, a Debreceni-, a Fehérgyarmati- és a Nyírbátori Erdészet szolgálta ki. A legtöbbet igénylő önkormányzatok - Tiszacsege, Bagamér és Hodász - együttesen valamivel több, mint 2.000 köbméter (ami közel 18.000 mázsa) tűzifát vásárolt a szociálisan rászorulók részére.

Állami tulajdonú erdőgazdálkodóként tisztában vagyunk a térség nehézségeivel, ezért évek óta, folyamatosan növekvő intenzitással vállalunk részt a Belügyminisztérium által meghirdetett szociális tűzifaprogramokban. A mostani mennyiség a tavalyi szezon duplája, a 2012 évinek pedig több, mint háromszorosa. Összességében elmondható, hogy három év alatt több, mint 47 ezer köbméter (420 ezer mázsa) szociális tüzelő jutott el társaságunktól a rászoruló családokhoz, az önkormányzatok közvetítésével – összegezte Szalacsi Árpád, a NYÍRERDŐ Zrt. vezérigazgatója.

Forrás: NYÍRERDŐ Zrt.

Fotók: szon.hu

Hírszerkesztő: Nagy László