"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Adomány az erdészektől a tűzoltóknak - videóval!

Adomány az erdészektől a tűzoltóknak - videóval!

Több tízmillió forintot fordít a Szombathelyi Erdészeti Zrt. a közeljövőben híradástechnikai fejlesztésekre. A beruházásra azért van szükség, mert az erdőkben lefedettség hiányában szinte lehetetlen a kommunikáció, ami pedig nemcsak az állami erdővagyont, hanem az emberéletet is veszélyezteti. Az erdőgazdaság a hétvégén a szakonyfalusi tűzoltóknak 6 db új készüléket adományozott.

Szent Flórián-nap alkalmából vonult a helyi és a környékbeli tűzoltók ünnepi menete a szakonyfalusi templomba, ahol a több mint 120 éves önkéntes egyesület minden évben szentmisén emlékezik elhunyt tagjaira. Idén a tűzoltók védőszentjének ünnepén vehették használatba az uniós pályázaton elnyert mikrobuszt. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. pedig korszerű híradástechnikai eszközökkel segíti az önkéntesek munkáját.

Nagy Norbert tűzoltóparancsnok, Szakonyfalu község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete
Két szolgáltatónak elégséges a térereje, de vannak üres foltok, ahol teljesen megszűnik a lefedettség. Szakonyfaluban tavaly egy határon átnyúló katasztrófavédelmi gyakorlatot tartottak a tűzoltók és az erdészek, amelyen kiderült, a városoktól távoli zsákfaluban és az erdőben, lefedettség hiányában, nehézkes a kommunikáció. Az erdő pedig veszélyes üzem. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. többször jelezte a szolgáltatóknak a problémát, eddig eredménytelenül. Ezért most saját erőből fejlesztik a társaság híradástechnikai rendszerét.

Bugán József vezérigazgató, Szombathelyi Erdészeti Zrt.
Az a 6 készülék, amit ma átadtunk a szakonyfalusi önkéntes tűzoltóknak, ugyanazon a hullámhosszon dolgozik, mint a mi 42 készülékünk. Úgy gondolom, ha lassan is, de fel tudnánk szerelni a megye önkéntes tűzoltóit, akkor nagy biztonsággal tudnánk megelőzni a bajt, vagy megszüntetni.

A tűzoltóknak adott kommunikációs berendezések értéke közel 400 ezer forint, ezen felül az erdőgazdaság a készülékek frekvenciahasználati díját is fizeti. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. vezérigazgatója elmondta, fontosnak tartják dolgozóik és az állami erdővagyon biztonságát, ezért döntöttek a minden körülmények között használható híradástechnikai beruházás mellett. A közeljövőben több 10 millió forintot költenek arra, hogy ne okozhasson kárt a kommunikáció hiánya.

Forrás: Szombathelyi TV

Fotók: videó:Szombathelyi TV

Hírszerkesztő: Nagy László