"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Szorosabb együttműködés a természet védelmében

Szorosabb együttműködés a természet védelmében
A Megyei Rendőr-főkapitányság a Megyei Kormányhivatallal és a megye több erdőgazdaságával kötött együttműködési megállapodást szerda reggel Veszprémben.
 

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a Veszprém Megyei Kormányhivatallal és szakigazgatásai szerveivel még 2012-ben kötött együttműködési megállapodást, majd egy évvel később a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósággal, 2014-ben pedig a Verga Zrt.-vel, a Bakonyerdő Zrt.-vel, és a Budapesti Erdőgazdaság Uzsai Igazgatóságával. Az akkori megállapodások célja egy olyan információs rendszer kialakítása volt, mely az erdőgazdaságok, a Megyei Kormányhivatal erdészeti, vadászati, halászati hatóságainak támogatásával képes hatékonyan fellépni az élővilágot károsító emberi magatartásokkal szemben.

A szerda reggeli megállapodás a korábbi években elért eredmények megtartását és a további sikeres közös tevékenység intézkedéseit foglalja magában, amely kitér többek között a képzésre, a jogsértések felderítésére, a vadelütéses balesetek visszaszorítására és a jogszabályok módosítására vonatkozó javaslatok elkészítésére.

Takács Szabolcs a Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja elmondta, kifejezetten örül annak, hogy a korábbi megállapodásokban rögzítetteknek megfelelően az élővilág védelmében segítséget nyújthattak, és nyújthatnak a jövőben is. „A megállapodás nem a büntetést és az emberek vegzálását jelenti, hanem a természet védelmére való felhívást”- fogalmazott.

Az intézkedés nem általános elképzeléseket, hanem konkrét, számon kérhető és értékelhető munkát vár el az együttműködőktől- emelte ki Töreki Sándor dandártábornok. Papp Lajos a Verga Zrt. vezérigazgatója megerősítésként elmondta: ”Nem egy protokoll-jellegű aláírásról van szó, hiszen a tervek elkészítése mellett kézzelfogható munka folyik a végeken.”

A megállapodás Veszprém Megyei Kormányhivatal, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, a Bakonyerdő Zrt., a Verga Zrt., az Uzsai Erdészeti Igazgatóság, a Veszprém Megyei Vadászkamara és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága között jött létre.

Forrás: vehir.hu

Szerző: Gesztesi Ákos

Fotók: Domján Attila

Hírszerkesztő: Nagy László