2018. 07. 23. Ma Lenke, Brigitta, Apollinár névnapja van. Pontos idő: 00:31
Ágazati, szakmai hírek

Meseösvényt adott át a TAEG Zrt. a Soproni Parkerdőben | 2018-04-05

Legendák és boszorkány történetek nyomában

Március 29-én átadták a Boszorkány tanösvényt Sopronban. A Károly-magaslati parkolótól induló, nyolc állomásból álló meseösvény a Kőhalmy Vadászati Múzeumig vezeti a gyerekeket. A 900 méteres út során térkép segítségével helyi legendák és boszorkány történetek nyomába eredhetnek a látogatók, miközben az egyes stációknál pecséteket is gyűjthetnek, hogy a végállomáson átvehessék a jutalmukat.

Az esős idő ellenére sokan látogattak el az új erdei tanösvény ünnepélyes felavatására. A Kalimba Gospel Gyermekkórus előadásával hangolódhattak a résztvevők a mesés túrára. Dr. Jámbor László vezérigazgató elmondta, hogy a Tanulmányi Erdőgazdaság évek óta tartó fejlesztéssorozatának újabb fontos állomásához érkeztek. Ezúttal a Károly-magaslati parkolótól induló gyerekeknek szóló boszorkány tanösvény készült el. A meseösvény ötletét a Tanulmányi Erdőgazdaság keltette életre és az idei fejlesztéseik ezzel nem érnek véget. A lombkorona tanösvény megépítése és a Muknál lévő erdei szálláshely kialakítása is hamarosan megkezdődik.

Barcza Attila, az önkormányzat Ifjúsági, sport és turisztikai bizottságának elnöke hangsúlyozta: a helyi értékek és a természet találkozása valósul meg az újabb erdei élményelemmel. Kiemelte, hogy Sopron városa és a Parkerdőt szoros összefonódás jellemzi, egyik sem lenne teljes a másik nélkül. Elmondta, a közös munka eredményét tükrözi például az Erdei tornapálya és a Károly-magaslat megújulása. A létrehozott tanösvények, a felújított és épített kilátók, a játszóterek, a kiépített források, a turistaút hálózat, a piknikező helyek, a történelmi és kultúrtörténeti emlékek, a Károly-magaslati Látogatóközpont mind a családok szabadidejének hasznos, aktív eltöltését célozzák. A nyolc állomásból álló meseösvényt ünnepélyes szalagátvágással avatták fel.

Az egyes állomásokat az ötletgazdájának, a meseösvény megálmodójának Ábrahám Zsuzsának az volt a célja, hogy a gyerekek ne csak a legismertebb népszokásokat, hanem a helyi legendákat is megismerjék. Az ösvény megvalósításához az egyik soproni mese, a Kecske – patak boszorkánylegendája adta az ötletet. Érdekes játékok, ügyességi feladatok, boszorkányos történetek sorát járhatják végig a gyerekek a nyolc állomás során. Az első helyen felvett térkép segíti útjukat, amelyre – ha sikeresen teljesítik a feladatokat - minden stációnál pecsételhetnek is. A túra végén pedig a Kőhalmy Vadászati Múzeumban ajándék várja a kicsiket.

Meseösvényt adott át a TAEG Zrt. a Soproni Parkerdőben
Forrás: Sopron Média
Fotók: Griechisch Tamás/Sopron Média
Hírszerkesztő: Nagy László
<< vissza
Ünnepi közgyűlés az OEE 149. Vándorgyűlésén - videók!

Ünnepi közgyűlés az OEE 149. Vándorgyűlésén - videók! | 2018-07-05

Köszöntők, beszédek, megemlékezések


Az OEE Erdészcsillag Alapítvány felhívásai

Az OEE Erdészcsillag Alapítvány felhívásai | 2018-07-05

Szociális támogatás és ösztöndíj


Kondor Endre búcsúztatása

Kondor Endre búcsúztatása | 2018-07-04

A Farkasréti temetőben helyezik örök nyugalomra


Rekordmennyiségű málna és szeder termett a Pilisi Parkerdőben

Rekordmennyiségű málna és szeder termett a Pilisi Parkerdőben | 2018-07-18

Az erdei gyümölcsök szedésekor is oda kell figyelni az alapvető szabályokraMegújult a fahíd a Nagy-Mély-völgyben

Megújult a fahíd a Nagy-Mély-völgyben | 2018-07-17

Turistákat szolgáló fejlesztés a Mecsekben
Imperial22 futárszolgálat