"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

A VII. TeSzedd! akció eredményei

A VII. TeSzedd! akció eredményei

Összegezték a VII. TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akció eredményeit, amelyből kiderül, hogy országszerte csökken az a szemétmennyiség, amit az önkéntesek az akció keretében összeszedhetnek.

A 2017. szeptember 15-17. között lezajlott TeSzedd! akció – az esős hétvége ellenére - ismét önkéntesek tömegeit mozgatta meg országszerte. A mintegy 175 ezer önkéntes résztvevő 1.732 helyszínt tisztított meg az eldobált és az illegálisan lerakott szeméttől. Az idén 3 napig tartó akció során országosan az önkéntesek összesen 2.516 tonna szemetet gyűjtöttek össze, ami a tavalyi – 4 napos – szemétgyűjtéshez képest csökkenést mutat.

A Magyarországon 2011 óta megszervezett TeSzedd! keretében évek óta növekvő számú szemetes közterületre szerveznek az önkéntesek szemétszedést és ugyanígy növekszik az ezek megtisztítására vállalkozó önkéntesek száma is. Idén kiemelkedő létszámban vettek részt az akcióban oktatási intézmények, civil szervezetek, állami szervezetek, a Magyar Honvédség, és a fogvatartottak is. A szervezők annak örülnek, ha az önkéntesek egyre kevesebb közterületen elhagyott szemetet tudnak összegyűjteni, és javul a lakosság környezettudatossága.

Forrás: FM Sajtóiroda

Hírszerkesztő: Nagy László