"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Új Generáció Napja Gemencen

Új Generáció Napja Gemencen

Új Generáció Napja címmel családi rendezvény keretében ünnepelte meg a Gemenc Zrt., hogy az elmúlt három évben 31 gyermek született az erdőgazdaság munkavállalóinak családjaiban. A Társaság fontosnak tartja, hogy olyan munkakörülményeket biztosítson a munkavállalói számára, amelyek hosszú távon garantálják a megfelelő munkalégkört, a biztonságot és a megélhetést.

Kiemelten fontos a Gemenc Zrt. számára, hogy női munkavállalói a gyermekvállalás során is biztonságban érezzék magukat, tudják, hogy az erdőgazdaság a szülést követően is visszavárja őket, segít a visszailleszkedésben, megértő módon támogatja a váratlan szülői feladatok ellátását is. Mindezeknek is köszönhetően az elmúlt 3 évben 31 gyermek született a munkavállalók családjaiban. Ezt az örömteli tényt ünnepelte meg a Gemenc Zrt. Az egész napos rendezvény legfontosabb pillanata a már tavasszal elültetett és gyökeret eresztett facsemeték örökbefogadása volt. Minden gyermek egy-egy saját facsemetét kapott.

A Gemenc Zrt. számára a társadalmi felelősségvállalás ezen a területen sem újdonság, hiszen 2009-ben elindította a „Minden születendő gyermeknek ültessünk egy fát” - akciót, amely során 17 megye 114 települése csatlakozott a mozgalomhoz. Összesen 17 ezer facsemetét ültettek el eddig az erdőgazdaság adományából. A nyolc éve útjára indított faültetési mozgalom legfőbb célja, hogy a felnövendő nemzedék érzelmileg is jobban kötődjön a fához, erdőhöz, ezáltal természeti környezetünk védelméhez. Fontos célként jelenik meg az is, hogy a gyermekek nemzettudata, lokálpatriotizmusuk, szülőhelyük megbecsülése, szeretete erősödjön. A Gemenc Zrt. mozgalmával a kedvezőtlen klímaváltozás hatásának mérséklésére is felhívja a figyelmet.

Forrás: Gemenc Zrt.

Fotók: Gemenc Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László