"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

A miniszterek feladat- és hatásköréről

A miniszterek feladat- és hatásköréről

Megjelent a Magyar Közlönyben az a kormányrendelet, amely a pénteken megalakult harmadik Orbán-kormány minisztereinek feladat- és hatáskörét szabályozza. Az új kormány péntek délelőtt alakult meg, miután Áder János köztársasági elnök kinevezte a minisztereket, akik ezután az Országgyűlés előtt esküt tettek.

A rendelet értelmében Orbán Viktor kormányfő általános helyettese a kormány nemzetpolitikáért felelős tagja. Semjén Zsolt egyben állampolgársági ügyekért felelős miniszterként is tevékenykedik, valamint közreműködik az emberi erőforrások miniszterének az egyházpolitikával és egyház-diplomáciával kapcsolatos feladatainak ellátásában.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter felel az agrárpolitikáért, az élelmiszerlánc-felügyeletért, az élelmiszeriparért, az erdőgazdálkodásért, a földügyért, a halgazdálkodásért, az ingatlan-nyilvántartásért, a környezetvédelemért, a természetvédelemért, a térképészetért, a vadgazdálkodásért.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter felügyeli az állami vagyont. Emellett többek között az állami infrastruktúra-beruházásokért, a bányászati ügyekért, az elektronikus hírközlésért, az energiapolitikáért, a fogyasztóvédelemért, a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj megállapításáért, az informatikáért, a közlekedésért, a nem európai uniós fejlesztési források felhasználásához kapcsolódó fejlesztéspolitikáért, az űrkutatásért és a víziközmű-szolgáltatásért felel.

Forrás: MTI, Jogi Fórum

Fotók: MTI

Hírszerkesztő: Nagy László