2018. 07. 23. Ma Lenke, Brigitta, Apollinár névnapja van. Pontos idő: 00:27
Ágazati, szakmai hírek

Ünnepélyes keretek között adták át a megújult Karcag–Apavári vadászházat | 2018-06-15

A NEFAG Zrt. újabb fejlesztése

A NEFAG Zrt. által újjáépített Karcag-Apavári Vadászházát ünnepélyes keretek között adták át pénteken. A megjelent vendégeket Dégi Zoltán vezérigazgató köszöntötte.

Ez a táj mindig a fátlanságtól szenvedett, melyben változást az 1923-as Kaán Károly által létrehozott erdőtelepítési törvény hozott, de igazából az ötvenes években indult meg itt az erdőtelepítés. Az Apavári területet 1953-ban makkvetéssel erdősítették, a munka során 508 hektáros erdőtömböt alakítottak ki, ami megyénk egyik legnagyobb erdőtömbje lett. Ma már kiváló tájképet kölcsönöz az erdő a Nagykunságnak – mondta a vezérigazgató, aki kitért arra is, hogy a NEFAG közjóléti fejlesztésekre 100 millió forintot fordít évente.

Az Apavári vadászterületen évtizedek óta a Zrt. gazdálkodik Most már nemcsak a vadászok, hanem az ide látogató turisták számára is korszerű, komfortos szállást, minőségi ellátást nyújt az átadásra kerülő új épület. A vadászház hamarosan megtelik élettel, valószínűleg nagyon jól fogják érezni magukat itt a vendégek, erre garanciát adnak hivatásos vadászaink és szakácsaink, akik biztosítják, hogy a vendégek jó hírét vigyék az Apavári erdőnek – mondta Dégi Zoltán.

– Sok szempontból az ország szíve ez a karcagi térség, s az erdőgazdálkodás tortájából egyre nagyobb szeletet szakít a NEFAG – mondta dr. Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár avatóbeszédében, aki szerint fontos, hogy nemcsak a Mátrában, a Kőszegi-hegységben vannak vadászati turizmusfejlesztések, hanem a Nagykunságban is. Az itt élő erdészek tudják, milyen kemény munkával lehet ezen a területen eredményeket elérni. Ha az elődeink ilyen csodálatos természeti kincset hoztak létre, figyelnünk kell azokra a fejlesztésekre is ( pl  vadászturizmus) amelyek lehetővé teszik   itt élők kikapcsolódását. Ez a beruházás illeszkedik a kormány munkájába is, 8 éve dolgozunk azon, hogy sok ilyen beruházás valósuljon meg. Köszönet dr. Fazekas Sándor miniszter úrnak, aki a közjóléti fejlesztések támogatásáért mindent megtett. Fontos, hogy a következő években is legyenek hasonló beruházások – mondta az államtitkár, aki kellemes időtöltést kívánt az Apavári erdőbe érkezőknek.

– Ma Karcag, a Nagykunság egy új értékkel gazdagodik. Mi, itt élők tudjuk milyen nagy érték az erdő, ahol üde oázisok a szántók között az erdők, így az Apavári is. Örülök annak, hogy a NEFAG a tájba illeszkedő, turisztikai célra is alkalmas vadászházzal gazdagítja a tájat.   Büszkék lehetünk erre, s látjuk azt az őserőt, ami itt az erdőt teremtette, s mellé kialakult a vadászati kultúra, ezért is tartottam fontosnak, hogy az elmúlt 8 évben segítsem az erdészek munkáját – mondta dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, aki azt kívánta, hogy a NEFAG Zrt. térséget gazdagító elképzelései a jövőben is minél könnyebben valósuljanak meg.

Ezt követően dr. Oroszi Sándor idézte fel az Apavári erdő történetét, majd Kovács Sándor országgyűlési képviselő szólt a megjelentekhez.

A köszöntőket Sóki Ferenc tárogatóművész rövid, de annál csodálatosabb műsora színesítette, majd a nemzeti színű szalag átvágásával felavatásra került a vadászház, amelyben Dégi Zoltán vezérigazgató kalauzolta végig a vendégeket.

Ünnepélyes keretek között adták át a megújult Karcag–Apavári vadászházat
Forrás: NEFAG Zrt., Info Karcag
Fotók: NEFAG Zrt., Info Karcag
Hírszerkesztő: Nagy László
<< vissza
Ünnepi közgyűlés az OEE 149. Vándorgyűlésén - videók!

Ünnepi közgyűlés az OEE 149. Vándorgyűlésén - videók! | 2018-07-05

Köszöntők, beszédek, megemlékezések


Az OEE Erdészcsillag Alapítvány felhívásai

Az OEE Erdészcsillag Alapítvány felhívásai | 2018-07-05

Szociális támogatás és ösztöndíj


Kondor Endre búcsúztatása

Kondor Endre búcsúztatása | 2018-07-04

A Farkasréti temetőben helyezik örök nyugalomra


Rekordmennyiségű málna és szeder termett a Pilisi Parkerdőben

Rekordmennyiségű málna és szeder termett a Pilisi Parkerdőben | 2018-07-18

Az erdei gyümölcsök szedésekor is oda kell figyelni az alapvető szabályokraMegújult a fahíd a Nagy-Mély-völgyben

Megújult a fahíd a Nagy-Mély-völgyben | 2018-07-17

Turistákat szolgáló fejlesztés a Mecsekben
Imperial22 futárszolgálat