"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Az NYME vezetőivel találkozott az Egyesület Államok nagykövete

Az NYME vezetőivel találkozott az Egyesület Államok nagykövete
Szerda délután az Egyetem vezetőivel találkozott Colleen Bell nagykövet az intézmény kampuszán, ahol az egyetem múltjáról, jelenéről és jövőjéről beszélgettek.
 

A nagykövetet Prof. dr. Náhlik András általános rektorhelyettes, prof. dr. Németh Róbert tudományos és külügyi rektorhelyettes, valamint dr. Dinnyés Álmos kancellár fogadta. A zárt ajtós megbeszélésen szó esett a megújuló egyetem jövőképéről, az országosan egyedülálló erdőmérnöki és faipari mérnöki képzések terveiről, a duális képzések erősödéséről és a gazdasági szereplőkkel való szoros együttműködésekről is.
 
A nagykövet először járt Sopronban, látogatása azért is jelentős esemény, mert Colleen Bell közismerten filantróp: a januári nagyköveti kinevezése előtt közszolgálati munkája, valamint a stratégiai és szervezeti tervezés terén elért sikerei eredményeképpen kritikus fontosságú kezdeményezések valósultak már meg a természetes erőforrások védelme területén.
 
A szerdai találkozó Dr. Andrew Gillespie, a Nemzeti Környezethatás Elemző Kutatóközpont (Washington, USA) igazgató-helyettesének 2015. februári soproni látogatásának folytatásaként valósult meg. A professzor az amerikai nagykövetség ösztöndíjával egy hónapot töltött az Erdőmérnöki Karon, hogy tapasztalataival támogassa az erdészeti kar kutatóit és hallgatóit, de részt vett az Agrárklíma 2 projekt sikeres teljesítésében is.

Forrás: NYME Press

Szerző: Iszak Noémi

Fotók: NYME Press

Hírszerkesztő: Nagy László