"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Bemutatták a 2021-es Vadászati Világkiállítás miniszteri biztosát

Bemutatták a 2021-es Vadászati Világkiállítás miniszteri biztosát

A 2021-re tervezett magyarországi Vadászati Világkiállításról egyeztettek a rendezésben  közreműködő szervezetek január 30-án. A Parlamentben tartott tanácskozáson dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke ismertette az előkészítés és megvalósítás soron következő ütemeit. Emellett bemutatta a januárban kinevezett gróf Károlyi József miniszteri biztost, aki koordinálhatja majd a rendezvény előkészítését.

Dr. Semjén Zsolt elmondta: az eseménynek igazodnia kell a mai kor viszonyaihoz, így a fenntartható vadászat gondolatkörére épül majd. Ezt támogatja a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács (CIC) is, amely az esemény szakmai koordinátora lesz. A szervezésben a Safari Club International (SCI) is tevékenyen részt vállal, ahogy természetesen az ágazati minisztérium valamint a vadgazdálkodás és a vadászat országos civil szervezetei és érdekképviseletei is.

A kiállítás megrendezésének előkészítéséhez dr. Semjén Zsolt és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter megbízásából, miniszteri biztosként gróf Károlyi József foghat hozzá. A vadászatban és vadgazdálkodásban maradandót alkotó gróf Károlyi Lajos unokája diplomáciai, nemzetközi kapcsolatrendszere és vadászati múltja révén a legalkalmasabb személy erre a pozícióra az OMVV elnöke szerint. Feladata hatékonyan ellátását egy a hazai és a nemzetközi viszonyokat is ismerő szakemberekből álló titkárság segíti majd.

Az egyeztető tanácskozásokon Zambó Péter az OEE elnöke is rendszeresen részt vesz.

Forrás: OMVK Közlemény

Fotók: Földvári Attila/OMVK

Hírszerkesztő: Nagy László