"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Sopron adott otthont a jubileumi ifjúsági vadászvetélkedőnek

Sopron adott otthont a jubileumi ifjúsági vadászvetélkedőnek

2016. szeptember 21-23. között a soproni Roth Gyula Erdészeti, Faipari Szakképző Iskola és Kollégium adott otthont a 25. Jubileumi Ifjúsági Vadászvetélkedőnek.

Az országos verseny legkiemelkedőbb vadgazdálkodási technikusai Barcs, Csongrád, Mátrafüred, Somogyzsitfa-Szőcsénypuszta, Szeged, Szombathely és Sopron iskoláiból érkeztek.

A nyitó ünnepségen Román István, agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár elmondta, ennek a versenynek nem lesznek vesztesei, hiszen akik eljutottak ide a 25. Jubileumi Ifjúsági Vadászvetélkedőre már azzal is nyertek, hogy részt vehettek egy ilyen rangos megmérettetésen.

A 19 versenyszámból álló vetélkedő egyaránt tartalmazott gyakorlati és elméleti feladatokat. A diákok tesztkérdések megválaszolásával bizonyíthatták szakmai rátermettségüket, emellett  vadászati és etikai ismereteikről is számot kellett adniuk.  Többféle felismerési feladat is tarkította a megmérettetést.  Kiemelt versenyszám volt a szakma alapját képező szakkifejezések háromnyelvű ismerete. A gyakorlati feladatok közül a trófeaminősítés, távolságbecslés, a motorfűrész-szerelés és darabolás, a fegyver-összeszerelés, illetve a  ládacsapda-élesítés tartoznak a diákok által leginkább kedvelt versenyszámok közé.

A záróünnepségen az Országos Vadászati Védegylet nevében Bíró Gabriella és Török Henrik, a verseny főszervezői adták át a díjakat.

Eredmények:

Csapat:

  1. hely SOPRON – Roth Gyula, Erdészeti Faipar Szakképző Iskola és Kollégium
  2. hely MÁTRAFÜRED – FM ASZK – Mátrai Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakképző Iskola és Kollégium
  3. hely SZEGED – Kiss Ferenc Erdészeti Szakképző Iskola

Egyéni:

  1. Szép Szabolcs (Mátrafüred)
  2. Fülöp Zsolt (Sopron)
  3. Csóti Mariann (Szeged)
  4. Nagy Máté (Sopron)
  5. Puskás Győző (Szeged)

Forrás: Roth Gyula Erdészet, Faipari Szakképző Iskola és Kollégium

Fotók: Roth Gyula Erdészet, Faipari Szakképző Iskola és Kollégium

Hírszerkesztő: Nagy László