"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Kilencedik alkalommal rendeznek országos vadgasztronómiai fesztivált Soponyán

Kilencedik alkalommal rendeznek országos vadgasztronómiai fesztivált Soponyán

Szeptember 5-én, szombaton reggel 6 órától estig tartó programokkal várják az érdeklődőket a IX. Országos Vadgasztronómiai Fesztiválra a soponyai Ökoturisztikai Központban. A rendezvény fővédnökei dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. A fesztivál ünnepélyes megnyitója 10 órakor lesz, amelyen részt vesz dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, Zambó Péter, az Országos Erdészeti Egyesület elnöke és Majoros Gábor, a Vadex Mezőföldi Zrt. vezérigazgatója. A megnyitót szoboravatás követi: az őzbak szobrát dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az OMVV elnöke, L. Simon László miniszterhelyettes és dr. Jámbor László, az OMVK elnöke avatják fel.

A fesztivál kapcsán főzőversenyt, korongvadászatot és kutyabemutatót is rendeznek, a résztvevőket pedig különböző zenei és táncos színpadi műsorok szórakoztatják. Fellép többek között az Abai Fúvószenekar, a Székesfehérvári Helyőrségi Zenekar, a Kákics együttes, Marót Viki és a Nova Kultúrzenekar, a Folk-Manushowk és Dér Heni. A versenyek eredményhirdetésére 18 órakor kerül sor. A fesztiválhoz kapcsolódó rendezvények között trófeakiállítás, gasztro-udvar, vadmalacsütés, erdei iskola, kézműves kirakodóvásár, lovaskocsikázás, kisállat-bemutató, terepjáró tesztvezetés terepi akadálypályán és preparátumkiállítás kínál tartalmas szórakozást a kilátogatók számára.
 
A fesztivált pénteken szakmai workshop előzi meg: az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés bizottságának Természeti erőforrások fenntartható használata albizottságának kihelyezett ülését tartják.

Forrás: szekesfehervar.hu

Fotók: szekesfehervar.hu

Hírszerkesztő: Nagy László