"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Új vadhúsfeldolgozó üzemet avattak Tatán

Új vadhúsfeldolgozó üzemet avattak Tatán

A Tatai Ipari Parkban közel egymilliárd forintos költséggel épült vadhúsfeldolgozó üzemet és hűtőházat avatott a Fiwi-Hűt Kft. Bognár Lajos élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes államtitkár köszöntőjében kiemelte a vadhúsexport jelentőségét. Hozzátette: Magyarországon egy évben 300 ezer nagyvad és 700 ezer apróvad kerül terítékre, az elmúlt vadgazdálkodási évben 11 ezer tonna vadhús került piacra.

Gyenes Sándor, a német tulajdonú vállalkozás ügyvezetője ismertette a beruházást: a cég gímszarvas, dámszarvas, vaddisznó, őz és muflont vásárol fel és teljes körűen feldolgozza.

Országos vadbegyűjtő hálózatot alakítottak ki, 150 helyen működtetnek hűtőtelepet, ahonnan speciális kamionok szállítják a vadhúst Tatára. A társaság az idén 140 000 nagyvadat dolgozott fel, a 2100 tonnás mennyiségből 170 tonna Horvátországból és Szlovákiából érkezett. A most átadott 1600 négyzetméteres csarnok zöldmezős beruházásban épült. A termelés 96 százalékát exportálják, legfontosabb vevőjük a német anyavállalat, valamint további tíz európai országba is értékesítenek.

Forrás: MTI, VM

Hírszerkesztő: Pintér Eszter