"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Erdei tansövény avatás a Lenti Parkerdőben - webvideókkal!

Erdei tansövény avatás a Lenti Parkerdőben - webvideókkal!

Kedvelt kirándulóhely Lenti határában található erdő,amelyet a családok mellett iskolások és óvodások is látogatják, gyakran szervezetten is. Az itt kialakított és újonnan átadott tanösvénnyel hasznos és érdekes információkhoz juthatnak a látogatók az erdő élővilágáról.

Az átadón Rosta Gyula, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója köszöntőjében többek között arról is beszélt, hogy a most átadott tanösvény az erdei kisvasút és az erdészeti kiállítás mellett további rekreációs lehetőséget biztosít a helyi lakosságnak.

A Zalaerdő Zrt. 3,2 millió forintos beruházásával létrehozott tanösvény bemutatja a Kerka-part különleges növény és állatvilágát. A területet egy ligeterdő, egykori ártéri terület maradványa, igen fajgazdag és tavaszi növényzet több különlegességet is rejt. Sokféle madárfaj is él itt, amiket a kisebb tájékoztató táblákon lévő információkból ismerhetnek meg a látogatók. Az útvonal egyszeri sétával is bejárható, de érdemes többször felkeresni, akár minden évszakban is.

A tanösvény másfél kilométer hosszú, kilenc nagyobb táblán interaktív elemeket helyeztünk el, hogy a gyerekeknek a játszva tanulást megpróbáljuk elősegíteni - mondta a avatón Povics Noémi, a Zalaerdő Zrt. igazgatási előadója. -  Minden táblán van forgatható, kihajtható elem, ami  - úgy vesszük észre - a felnőtteket is ugyancsak érdekli. Reméljük ezek a tárgyak bírják majd a használatot, az időjárásnak ellenállnak, és reméljük, hogy nem lesznek rongálások. A tanösvények látogatottságáról Povics Noémi elmondta, bár konkrét adatuk nincsen, mivel belépőt nem szednek, viszont sok visszajelzést kapnak, például pedagógusoktól, hogy gyakran látogatják a diákokkal a parkerdőket.

Forrás: zaol.hu

Szerző: Korosa Titanilla

Fotók: videó:zaol.hu

Hírszerkesztő: Nagy László