"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Közös kirándulás a rendőrökkel és az erdészekkel a bakonyi erdőkben

Közös kirándulás a rendőrökkel és az erdészekkel a bakonyi erdőkben

Közös kirándulást szerveztek a kisdiákoknak április 3-án a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. és a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai azzal a céllal, hogy minél több gyerek ismerje meg az erdők törékeny szépségét és a környezettudatos erdőjárás alapszabályait.

A VERGA Zrt. és a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai évek óta közösen dolgoznak a természeti kincsek és a VERGA Zrt. által létrehozott közjóléti létesítmények védelme érdekében. Az együttműködés a kialakított pihenőhelyek épségét és az élőhelyek védelmét szolgálja.

Az együttműködés részeként a szervezők április 3-án kirándulást szerveztek a Kozmutza Flóra Iskola diákjainak és kísérő tanáraiknak. A kirándulás célja, hogy a felnövekvő generációval is megismertessék és megszerettessék az erdők világát, ami az egyik legfontosabb lépés a természeti értékek védelme érdekében.

2013-ban a Bakony közepén, 50 ezer hektárnyi területen gazdálkodó VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. nagyszabású közjóléti programsorozatot indított útjára. A vállalat üzemi területének több pontját érintő beruházásaik között kilátók és tanösvények felújítása, erdei iskolai fejlesztés, kiállítás és rajzverseny szervezése egyaránt szerepel. Harmóniában a kormány "Bejárható Magyarország" programjával a VERGA Zrt. közel félmilliárd forintot fordított e közjóléti fejlesztésekre. A program változatlan lendülettel folytatódik 2014-ben is, új kilátókat, tanösvényeket és erdei pihenőhelyeket létesít a vállalat. A szervezők a közös programmal szeretnék felhívni a túrázók figyelmét az értékmegóvás fontosságára.

Forrás: vehir.hu, VERGA Zrt.

Fotók: vehir.hu

Hírszerkesztő: Nagy László