"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

A Máltai Szeretetszolgálattal és a megyei családsegítőkkel működik együtt a VERGA Zrt.

A Máltai Szeretetszolgálattal és a megyei családsegítőkkel működik együtt a VERGA Zrt.

A Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. immár negyedik éve igyekszik könnyebbé tenni a bakonyi vidék több száz nehéz sorsú családja számára a téli fűtési időszakot. Az "Ezernyi segítség" közjóléti program keretében a társaság munkatársai vasárnap újra segítő kezet nyújtottak a rászorulóknak. A Veszprémi Családsegítő Szolgálattal és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezetével együttműködve 300 adag, vadhúsból készült meleg egytálételt, valamint 100 mázsa tűzifát osztottak szét a rászorulóknak.

A közjóléti programmal a VERGA Zrt. a társadalmi felelősségvállalás jelentőségére szeretné felhívni a figyelmet. A társaság elsősorban saját termékei, a természetközeli erdő- és vadgazdálkodás során kitermelt tűzifa és vadhús felajánlásával igyekszik segíteni a rászorulókon. A program részeként az elmúlt év során mintegy 1000 adag ételt, 1000 mázsa tűzifát, valamint az ünnepek közeledtével 400 darab karácsonyfát osztották szét családoknak.

Tengerdi Győző, a Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója az ételosztás helyszínén elmondta, hogy a négy évvel ezelőtt életre hívott szociális-közjóléti programmal kezdettől fogva az a céljuk, hogy a felajánlott adományokat a lehető legközvetlenebb módon juttassák el a rászorulókhoz. A program sikeréhez elengedhetetlen, hogy a munkában olyan megbízható partnerekre támaszkodhassanak, mint a helyi Családsegítő Szolgálat, illetve a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Elhatározásuk szerint, amíg csak megengedik a lehetőségeik, folytatják a rendszeres adományosztást.

Forrás: veol.hu

Szerző: Tóth B. Zsuzsa

Fotók: Nagy Lajos

Hírszerkesztő: Nagy László