"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Széleskörű együttműködés a Veszprém megyei erdők védelmében

Széleskörű együttműködés a Veszprém megyei erdők védelmében

Széleskörű együttműködés jött létre az erdők, a természeti értékek védelme érdekében, a közös munkát a Bakonyerdő székházában konferencia keretében értékelték. Megtalálták a közös hangot.

Az élővilágot károsító emberei magatartásokkal – falopás, orvvadászat, erdei motorozás, természetkárosítás, és a többi – szembeni közös fellépés-, valamint a vagyonvédelem érdekében kötött együttműködést a Bakonyerdő Zrt., a Verga Zrt., a Budapesti Erdőgazdaság Zrt., a Veszprém Megyei Kormányhivatal, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság, a Veszprém Megyei Vadászkamara, és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság. Az elmúlt egy évben végzett munka tapasztalatait a Bakonyerdő Zrt. székházában értékelték a felek.

A konferenciát köszöntő beszédében Áldozó Tamás, Pápa polgármestere úgy fogalmazott, időnként meg kell beszélni a feladatokat, miként tudják egymást segíteni. Ha megtalálják a közös hangot, mindenkinek jobb lesz. Egy tavalyi, hasonló körben szervezett tanácskozás adta az ötletet ahhoz, hogy jobban megismerjék egymást, s rögzítsék az alapelveket, amellyel a közös munkát elő tudják segíteni, hangoztatta Töreki Sándor dandártábornok, Veszprém megyei rendőrfőkapitány. A házigazda Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója, Varga László szintén azt mondta, hogy az elvégzett munkát a jövőbeni hatékony együttműködés érdekében értékelni kell. Erre jó lehetőség a konferencia.

A tanácskozáson az együttműködő felek számot adtak az elmúlt évben végzett munkáról, értékelték az együttműködésben rejlő további lehetőségeket. A résztvevők kidolgoztak egy közös intézkedés tervezetet is, amelyet minden szereplő külön vállalással erősít meg.

Forrás: veol.hu

Szerző: Tremmer Tamás

Hírszerkesztő: Nagy László